Concursos de Poesia Satírica i Redacció de Sainets

26 setembre 2013 01:00h
El termini per a la presentació de treballs finalitza el 10 de gener de 2014

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca i la Junta Local Fallera han convocat la IX edició del Concurs de Redacció de Sainets. Per la seua banda, la Regidoria de Festes i la Junta Local Fallera, han fet el mateix amb la VI edició del Concurs de Poesia Satírica “Bernat i Baldoví”, per a les Falles de 2014. En ambdós casos, cada participant podrà optar al premi amb un únic treball que haurà de ser original, inèdit, no premiat en cap altre concurs i escrit en valencià normalitzat. Pel que fa a la temàtica de les poesies, les bases del concurs especifiquen que serà lliure, però hauran de mostrar necessàriament una visió crítica, irònica i humorística, alhora que respectuosa.

“Sueca és, amb Bernat i Baldoví, el bressol del sainet i, per tant, hem de treballar i contribuir a la seua pervivència i renovació. És per això que apostem per la creació i modernització d’este gènere, del teatre breu en valencià. Vull animar, des de la Regidoria de Cultura, tots els escriptors en esta llengua perquè s’animen a participar”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Navarro. "Des de la Regidoria de Festes tornem a confiar en este concurs que té com a objectiu censurar amb mordacitat, ironia i bon humor, a persones i situacions que vivim. Estem convençuts de la qualitat dels treballs que es van a presentar, per la quantitat de verdaders professionals que existixen en este gènere cultural tan típic de la nostra festa més autòctona; i esperem amb impaciència estes creacions de les quals, de segur, se sentiria molt orgullós el nostre il·lustre paisà, Bernat i Baldoví”, ha afirmat el regidor de Festes, Dimas Vázquez.

Els treballs presentats hauran de dirigir-se a la Regidoria de Cultura o a la de Festes, segons el Concurs en què es participe, ambdós ubicades en el segon pis de l’edifici consistorial. Pel que fa als premis, el Concurs de Redacció de Sainets concedirà un únic premi, consistent en la publicació del treball guanyador junt al Llibre Col·lectiu de les Falles de Sueca 2014, i 800 euros. Per la seua banda, el Concurs de Poesia Satírica “Bernat i Baldoví” tindrà també un únic premi, consistent en la publicació de la poesia guanyadora en el Llibre Col·lectiu de les Falles de Sueca 2014, i 300 euros.


El termini per a la presentació de treballs als dos concursos finalitza el 10 de gener de 2014. L’entrega del premi als guanyadors es realitzarà en el transcurs de l’acte d’entrega de premis del concurs de representació de sainets, el pròxim 7 de febrer. Les bases dels dos concursos és poden consultar en la web de l’Ajuntament de Sueca www.sueca.es, i en els comptes de facebook i twitter.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next