Diari La Veu del País Valencià
Jaume Matas no anirà a presó, el Suprem li ha rebaixat la pena
La Marea

El Suprem modifica així la sentència de l’Audiència Provincial de Balears pel conegut ‘cas Palma Arena’ i anul·la les penes per malversació i prevaricació. L’única condemna que es manté és la de tràfic d’influències, castigada en aquest cas amb nou mesos de reclusió i una multa de 6.000 euros. La Fiscalia s’oposava a aqueixa rebaixa de delictes i de pena.

Jaume Matas va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Balears, al març del passat any, en considerar-se provat que va intervindre en la contractació irregular per part de l’Executiu autonòmic de l’articulista Antonio Alemany per a la redacció dels seus discursos.

El tribunal de la Secció Primera atribuïa a l’exministre de Medi Ambient els delictes de frau continuat a l’Administració; falsedat en document oficial; falsedat en document mercantil; prevaricació en concurs amb un delicte de malversació i un últim de tràfic d’influències agreujat, pels quals, a més de la pena de presó, l’Audiència li va imposar nou anys i mig d’inhabilitació.

Per la seua banda, al periodista Antonio Alemany el Tribunal Suprem també li rebaixa la condemna a 2 anys i 3 mesos de presó, quan al principi, se li havia condemnat a 3 anys i 9 mesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa