Diari La Veu del País Valencià
150 joves a la xarrada oferida sobre Primers auxilis
La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària oferix una xarrada sobre primers auxilis.

Després de l’èxit de convocatòria obtingut el passat mes d’abril, amb la xarrada oferida en l’Institut Joan Fuster sobre Primers auxilis i com s’han de realitzar correctament, la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca, amb la col·laboració de l’Hospital de la Ribera, ha tornat a oferir una xarrada sobre este mateix tema, en el mateix lloc i per a una audiència de més de 150 joves que van escoltar atentament les explicacions del metge d’Atenció Primària del Centre de Salut de Sueca, Francisco Ojeda.

“Es tracta d’explicar com s’ha d’actuar, des del moment que ens trobem amb una situació imprevista, on hi ha una persona que patix un accident o una indisposició brusca. Hem vist què s’ha de prioritzar, mantenint la calma per a avaluar la situació correctament, i hem aprés com s’ha de realitzar una reanimació cardiopulmonar bàsica, l’atenció de ferides, electrocucions, convulsions i asfíxies… les situacions més comunes que se’ns poden donar en la via pública, en la carretera o en la nostra casa, i que posen en risc la integritat d’una persona. Hem pogut comprovar que amb estos coneixements es pot salvar la vida, o almenys, limitar les lesions que s’hagen pogut produir”, en paraules del doctor Ojeda.

“Com ja vam fer l’any passat, i al llarg de tot el present, des de la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària, i amb la col·laboració de l’Hospital de la Ribera, continuarem amb este cicle de xarrades que considerem molt interessants per als ciutadans. Estan dirigides a tota la població, i tractaran diferents qüestions relatives a la promoció de la salut, com per exemple quines són les ferramentes per a aconseguir un estil de vida saludable, quines són les tècniques de primers auxilis i accidents cardiovasculars, fórmules per a deshabituar-se del tabac, com usar correctament els medicaments, com viure amb la fibromialgia o com previndre caigudes en els ancians, entre altres”, ha assenyalat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, la doctora Josefa Juan.

Al llarg d’este any, tant la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària com l’Hospital de la Ribera, han projectat una sèrie de xarrades que estan tractant diverses temàtiques, que afecten totes les edats, amb l’objectiu d’informar la població sobre prevenció i promoció de la salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa