Diari La Veu del País Valencià
Les Societats Musicals es reuneixen demà amb el ministre Wert i la consellera Català
RedactaVeu / València

En la reunió, el president de la Federació de Societats Musicals, Josep Francesc Almeria instarà Wert i Català que consideren les esmenes de la FSMCV a la LOMQE perquè la música siga una assignatura troncal pels seus beneficis en el rendiment educatiu i contra el fracàs escolar.

Aquesta petició se sustenta en prestigioses investigacions que s’han traslladat a tots els partits polítics del Congrés dels Diputats.

UPyD s’ha sumat al suport del PSOE-PSPV, IU-EUPV, Esquerra Plural, ERC i Compromís a les esmenes presentades per la FSMCV i la Confederació d’Associacions d’Educació Musical (COAEM) en nombrosos contactes i entrevistes amb totes les formacions polítiques. La resta de partits avalua la proposta que aquestes associacions esperen que aconseguisca sumar un suport encara més ampli.

La FSMCV és una associació amb 45 anys d’existència que agrupa 544 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% de l’Estat espanyol) amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis.

Les societats musicals, presents en el 90% dels municipis del País Valencià de més de 200 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són un gran agent cultural segons la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa