Diari La Veu del País Valencià
Model d’Estat i un cap d’Estat hereus del franquisme
El passat divendres el plenari de l’Ajuntament d’ Ontinyent va perdre una gran oportunitat per tal de debatre i exigir al Govern Central la possibilitat de convocar un referèndum o consulta popular per tal que els ciutadans i ciutadanes de l’Estat pogueren manifestar la seua voluntat vers el futur model d’Estat i mostrar la seua opinió vers l’elecció del cap d’Estat, així com desenvolupar un debat entre la idoneïtat dels diversos models d’Estat ( monarquia o república) . El GPM d’ EU va demanar que es realitzara un ple extraordinari per tractar aquest tema a continuació de la convocatòria extraordinària del plenari del passat divendres on anava a tractar-se l’únic punt de l’Alberg Perú. Aquesta convocatòria no va estar possible perquè procedimentalment era potestat de l’Alcalde haver introduït aquest punt de convocatòria d’un ple extraordinari i urgent i els membres del plenari haver donat o no llum verda a la celebració d’aquest ( ja que EU no comptava amb un terç del plenari per tal d’haver forçat la convocatòria d’aquest plenari). L’Alcalde d’ Ontinyent va negar la possibilitat de celebració d’aquest plenari i el conseqüent debat que s’hauria produït en aquest. Per a EU això és una mostra més del doble joc que el PSPV-PSOE realitza quan llança missatges als municipis contradictoris amb les postures que defensa al Congrés dels Diputats, des d’ EU entenem que al nostre país no comptarem amb una vertadera democràcia fins que el poble no es pronuncie vers el model d’Estat que desitja.

Sembla que PP i PSOE tenen molts recels a escoltar la veu del poble, per això han deixat ben lligada la successió del cap d’Estat.

Des d’ EU pensem que els dos grans partits no han fet una bona lectura del passat 25 de maig, i volen seguir perpetuant un model d’Estat i un cap d’Estat hereus del franquisme, donant l’esquena al poble que demana un debat seré vers aquest tema i major altura de mires, la ciutadania no vol ser considerada com un subjecte menor d’edat i demana canvis profunds en la Constitució . La Constitució del 78 no fou votada per la major part de la ciutadania actual, per això molts i moltes veuen una necessitat i una oportunitat la possibilitat que es puga obrir un nou procés constituent que regenere la nostra democràcia i les formes de fer política. Però en comptes de sentir el poble el bipartidisme s’encarrega de lligar la successió monàrquica , ara que encara compten amb una àmplia majoria parlamentària.

EUPV Ontinyent

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa