Diari La Veu del País Valencià
Compromís i EU demanen explicacions per la detenció del ‘falconer’ de l’aeroport de Castelló
RedactaVeu / Castelló

La diputada d’Esquerra Unida, Marina Albiol, exigeix al Consell i a Aerocas que rescindisquen el contracte que mantenen amb l’empresa de Peníscola que està sent investigada per la Guàrdia Civil i subministra els falcons per al control de fauna de l’Aeroport de Castelló.

La representant d’esquerres demana explicacions a Aerocas i al Govern valencià per contractar un presumpte traficant d’animals exòtics, “s’han estat pagant 90.000 euros anuals pel servei de control de fauna per a l’Aeroport de Castelló a una empresa que ha sigut intervinguda per la Guàrdia Civil per delictes de contraban d’espècies exòtiques i falsificació documental”.

A més, la parlamentària afirma que no és la primera volta que aquesta empresa es veu involucrada en aquestes activitats, ja hi ha hagut precedents que alguna cosa no funcionava bé, com prova que els jutjats investigaren la seua empresa fa anys.

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, per la seua banda, també ha demanat explicacions al Consell. Oltra ha recordat que a finals del 2011 se li va adjudicar el contracte a l’empresa Arte Halcón, propietat de l’empresari ara detingut, per 90.000 euros més IVA a l’any, per fer córrer per les instal·lacions 8 fures, i huit falcons , i fer front a la plaga de conills que assolava les instal·lacions tancades, i per desallotjar aus i fauna terrestres “que pogueren posar en risc els avions”, eixos avions que mai van volar”.

En les clàusules del contracte especificava que aquests animals havien d’estar complint les condicions legals demanades. Ara, aquest empresari de Peníscola, ha estat detingut i s’han intervingut 123 animals exòtics, entre els quals hi ha aus destinades als aeroports. Molts dels exemplars no tindrien documentació legal i més irregularitats, i segons algunes fonts, ha transcendit per primer cop que per part de la Generalitat s’hauria procedit a anul·lar recentment els contractes per ser coneixedores de les irregularitats.

Oltra ha demanat explicacions per saber exactament en quina data la Generalitat va ser coneixedora de les presumptes irregularitats d’aquest empresari, i quan va tardar en anul·lar el contracte.

Per a Compromís, aquest nou episodi, del qual el Consell en principi no sembla ser responsable directe, se suma a la llarga llista de despropòsits que, del principi al final, és tot allò relacionat amb l’aeroport.

Comparteix

Icona de pantalla completa