Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana seguretat en les desfilades
La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha recordat que el seu Grup va presentar una moció, que va ser aprovada en plenari, per tal que les cavalcades, pregons i desfilades de la ciutat siguen més segures; a hores d’ara, però, no es té notícia que l’equip de govern haja fet res al respecte.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “fa ja un any Compromís va aconseguir que s’aprovara una moció per la qual les cavalcades, pregons i desfilades de la ciutat serien més segures. Es va aprovar iniciar un procés de regulació de les cavalcades, desfilades, pregons i qualsevol altra manifestació pública al carrer on s’utilitzen carrosses o elements que discurrisquen per la via pública i que puguen ocasionar un perill, tant per a les persones que desfilen com per al públic assistent. Ara mateix, al llarg de l’any, pels nostres carrers desfilen, des de grups de ball, dimonis i desfilades d’animació, fins a processons o els diferents pregons o la cavalcada dels reis o el carnaval. En molts d’ells ixen carrosses i vehicles, moltes vegades decorats per les pròpies persones organitzadores que, amb la millor voluntat, treballen fins al darrer moment per tal que la carrossa o superfície estiga llesta a l’hora de la eixida. El control no és exhaustiu i de vegades podem veure carrosses on no hi ha ni prou adults per controlar que no passe cap contratemps”.

La regidora de Compromís ha comentat que “tot i que ha passat un any, des de la regidoria que porta policia i també festes no s’ha fet cap acció per tal d’elaborar una normativa clara que regule tot el que faça referència a les cavalcades i desfilades organitzades al municipi per tal que es garantisca la seguretat de les persones que participen, dins i fora de les desfilades”.

Ali Brancal ha declarat que “la proposta aprovada incloïa convocar, per a l’elaboració d’aquesta regulació, tant a les forces de seguretat, protecció civil, com a entitats organitzadores, representants de les distintes àrees municipals implicades, grups polítics i agents socials. Però allò cert és que no sabem res més del tema, i per això hem preguntat en comissió informativa què s’ha fet fins ara respecte a la moció aprovada”.

La representant de Compromís per Castelló ha afegit que “la importància del tema fa que s’haja de superar la manera habitual de regular i organitzar les diferents cavalcades i desfilades per tal que siguen activitats on es minimitzen els riscos. La massiva participació de majors i menors en diferents actes que transcorren pels carrers fa necessari que s’haja previst i evitat en la mesura del possible accidents i situacions de perill. Implicar tots els participants és la garantia de que les coses es faran comptant amb les persones i entitats implicades”.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa