Diari La Veu del País Valencià
Cullera pujarà al màxim els impostos en 2015
Cullera pujarà al màxim els impostos en 2015 per a pagar el deute generat per Sanjuán

Jordi Mayor: «És el major atracament de la història a les butxaques dels cullerencs»

L’equip de govern del PP hipoteca a l’Ajuntament fins al 2032 amb el refinançament del préstec ICO de 20 milions d’euros que va demanar fa dos anys

El Partit Popular de Cullera ha aprovat hui pujar al màxim els impostos i taxes en el municipi a partir del pròxim any. Ho ha fet per a poder fer front al pagament del gegantesc deute municipal de més de 40 milions d’euros, generada des de l’any 2003 pel ‘despilfarro’ constant dels executius municipals presidits per Ernesto Sanjuán.

Este ‘impostàs’ de la dreta, que se suma a altres aprovats pel PP durant els últims anys, castiga injustament una vegada més als veïns de Cullera, els qui hauran de pagar de la seua butxaca la nefasta gestió econòmica de l’alcalde, qui ha portat a l’ajuntament cullerenc a la ruïna més absoluta.

L’increment dels tributs, al que s’han oposat radicalment els Socialistes de Cullera, s’emmarca en el nou pla d’ajust en el qual es veu immers el consistori obligat pel Ministeri d’Hisenda, després d’haver-se saltat a la torera l’equip de govern tots els anteriorment aprovats fent cada vegada la bola del deute més gran.

El portaveu municipal dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha denunciat que el PP de Sanjuán «ha perpetrat hui el major atracament de la història a les butxaques dels cullerencs». «Primer van arruïnar la ciutat i ara fan que els veïns ho paguen», ha lamentat el líder socialista.

Mayor ha culpabilitzat d’esta situació a «la casta governant del PP de Cullera», de la qual ha dit «ha viscut i viu en el govern local per sobre de les seues possibilitats a costa dels cullerencs, que com a conseqüència d’açò estan cada vegada més empobrits i més farts d’este govern local».

«Si la gent no té treball i molts amb prou faenes tenen per a menjar, com pretenen que paguem més impostos?», s’ha preguntat Mayor. La decisió reforça a més a Cullera com la localitat on més tributs es paguen de la Ribera, dubtós honor que ja ostentava.

Deute il·legítim

L’edil socialista considera que «carregar sobre els veïns el pagament del deute no solament és injust sinó també il·legítim, perquè eixe deute s’ha generat per una mala gestió de la qual el veí no és responsable».

En eixe sentit, ha exigit al Govern d’Espanya canvis legislatius perquè en lloc de castigar amb impostos als ciutadans, es perseguisca polítics que com Ernesto Sanjuán han balafiat al seu gust els recursos públics. «A estos dirigents irresponsables cal exigir-los que responguen davant la justícia», ha assenyalat Mayor.

Els impostos no podran baixar

Però no solament pujaran els impostos a Cullera sinó que estos no podran baixar mentre vaig durar el vigent pla d’ajust, pensat per a les pròximes dues dècades. En virtut de l’aprovat hui pel PP, només es podran tocar els impostos per a pujar-los encara més. «És una herència enverinada, que hipoteca al municipi per a les dues pròximes dècades», ha advertit Mayor.

Així mateix, s’ha establit un termini de quatre anys per a tots els servicis públics s’autofinancen amb taxes i preus públics, amb la qual cosa s’eliminen els beneficis fiscals existents -bonificacions, etc.- amb l’excepció d’aquells justificats per motius socials.

Refinançament del deute

Totes les anteriors mesures són la contrapartida que haurà de pagar l’Ajuntament de Cullera a canvi d’haver-hi refinanciado un préstec ICO de 20 milions d’euros, sol·licitat per a pagar les factures ocultes en els calaixos de Sanjuán, i que haurà d’amortitzar-se durant els pròxims 20 anys en comptes de durant els següents 10, com estava estipulat inicialment.

«Un xiquet que nasca enguany a Cullera abans haurà acabat l’escola, l’institut i quasi la carrera que l’Ajuntament haurà acabat de pagar els deutes de Sanjuán», ha exemplificat Mayor.

El socialista considera que l’equip de govern de Cullera «ha negociat molt malament estes condicions» i creu que la ruïna deixada en l’ajuntament «ha de meréixer un càstig contundent per part dels ciutadans en les urnes».

Cullera arrossegarà fins a l’any 2032 l’herència d’Ernesto Sanjuán, la qual cosa en opinió de Mayor «inhabilita al PP per a tornar a governar este municipi, ja que han demostrat la seua inutilitat en la gestió, creant el forat econòmic més gran de la nostra història».

PSPV CULLERA

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa