Diari La Veu del País Valencià
El PSPV exigeix a Fabra que anul·le la retallada de fons contra la violència de gènere
RedactaVeu / País Valencià

La secretària d’Igualtat del PSPV, Rosa Peris, ha exigit al president Fabra que anul·le la retallada de fons contra la violència de gènere i els de cobertura econòmica conforme a la Llei, i que cesse l’equip “que en set mesos no ha sigut capaç de posar el programa en marxa”. Al mateix temps que ha recordat que la Llei Integral de Gènere es va aprovar al mes de desembre “i des de llavors han passat més de set mesos sense que la Generalitat haja sigut capaç de desenvolupar dues ordres senzilles de concessió d’ajudes”.

Al mateix temps, ha incidit que “si Fabra no fa ni una cosa ni l’altra, demostrarà una vegada més que no té voluntat política i que va aprovar una Llei de Violència de Gènere d’aparador, que l’única cosa que va pretendre amb ella és enganyar una part de la població especialment vulnerable, com són les víctimes”. Per aquest motiu, des del PSPV han sol·licitat “una rectificació immediata per part de Fabra i que aquests fons es posen de manera immediata a la disposició de les víctimes de violència de gènere”.

D’aquesta forma, ha volgut posar l’accent en dades com les tres dones que han sigut assassinades enguany, les 902 ordres de protecció que s’han dictat en el primer trimestre del 2013 i les quasi 4.000 denúncies que s’han arreplegat, així com el fet que “segons tots els estudis, amb prou faenes el 10% de les dones s’atreveixen a denunciar”. Davant aquestes xifres, ha assegurat que “és evident que tenim un problema molt greu i, que si les autoritats no donen resposta, el que ocorrerà és una nova ocultació de la violència de gènere que obligarà les dones a viure de nou en solitud, cosa que és absolutament immoral i intolerable”.

Finalment, la secretària d’Igualtat socialista ha incidit que “la major part d’aquests fons d’ajuda, concretament 200.000 euros, eren d’emergència, que es va pensar com una mesura ràpida d’atenció immediata”. Per aquest motiu, “és encara més incomprensible que un Govern parle d’un fons d’emergència i després tarde més de set mesos a desenvolupar-lo”.

EU afegeix l’eliminació de fons contra la violència de gènere a la seua denúncia davant el Síndic de Greuges

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha acusat el Consell de “carregar-se totalment els únics drets materials que reconeix la Llei contra la violència de gènere”. La parlamentària afirma que després de conèixer la decisió del Consell de transferir 275.000 euros dels fons destinat a la lluita contra aquesta xacra, a donar cobertura a despeses de l’exercici de l’any passat, “no podem més que corroborar el que sols fa uns dies denunciàvem davant el síndic de Greuges, el bloqueig inacceptable i incomprensible de les ajudes, i la constatació de manca de voluntat política i desídia”.

López Barceló afirma que el govern del PP “està abandonant clarament les necessitats de les víctimes de maltractaments. El caràcter urgent que ens va vendre el PP del Fons d’Emergència que preveu la Llei contra la violència de gènere, és una clara pantomima. Les víctimes no sols pateixen l’escandalosa inacció del Consell, sinó que ara constatem el clar rebuig amb aquestos desviaments de fons a altres qüestions”. Esquerra Unida ha anunciat que afegirà aquest desviament a la denúncia presentada davant el Síndic de Greuges pel bloqueig de les ajudes.

Per a la parlamentària, aquesta transferència “és una mostra més de la política, clarament deliberada del PP, contra els drets de les dones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa