Diari La Veu del País Valencià
Cal que Benidorm siga reconegut com a municipi turístic
Compromís presenta una Proposició no de Llei al Congrés perquè Benidorm siga reconegut com a municipi turístic

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una proposició no de llei perquè Benidorm siga considerat municipi turístic i puga gaudir dels avantatges que eixe reconeixement suposaria. Aquesta és l’última acció del grup Compromís en aquest sentit, després que el col·lectiu de Benidorm haja arreplegat signatures mitjançant taules informatives i després de crear una petició on line mitjançant la plataforma Change.org, encara activa.

El diputat Joan Baldoví ha presentat aquesta proposició, a instàncies del grup municipal de Compromís perquè siga discutida al Congrés dels diputats. Des de Compromís, com així hem demanat mitjançant recollida de signatures al carrer i online (http://chn.ge/1pQM335 ), sol·licitem que Benidorm siga considerada legalment com a municipi turístic, ja que actualment no és així.

A més de la modificació de l’article 125 de la Llei d’Hisendes locals en vigor perquè es comptabilitzen les places hoteleres per a ser municipi turístic, cosa que fins ara no està contemplada, es reclama que Benidorm reba amb retroactivitat des de l’aplicació de la llei (2002) els impostos que amb aquest reconeixement obtindria. Concretament el 2% dels impostos recaptats per tabac i hidrocarburs al terme municipal, que en termes econòmics es traduiria aproximadament en un mínim d’un milió d’euros addicionals a l’any, que servirien per a compensar l’alta despesa que la ciutat suporta en servicis com seguretat, neteja, etc.

Donat els avantatges que suposaria aquest reconeixement, Compromís per Benidorm, mitjançant aquesta proposició no de llei, sol•licita al govern d’Espanya que en el menor termini possible, sense esperar a que la llei es renove a partir del pròxim 22 de juliol, que es modifique la llei d’Hisenda Local.

La Llei d’Hisendes Locals va ser aprovada pel Partit Popular en 2002, mentre era també ministre l’actual titular de la cartera d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Des d’aleshores, PP i PSOE han intentat modificar aquest requisit sense cap sort, en topar-se amb l’oposició de l’altre partit, segons qui estigués al govern en cada moment. Les seues disputes estan provocant que a l’actualitat Benidorm no gaudisca de la condició de Municipi Turístic ni dels seus avantatges.

En els últims dies, arran de l’interés i iniciativa de Compromís per Benidorm per solucionar aquesta situació injusta i que la nostra ciutat siga considerada municipi turístic, PSOE i PP han volgut reclamar allò que durant tants anys, mentre estaven un o l’altre al govern de l’Estat o a l’Ajuntament, no han modificat. Esperem que donen suport a la moció de Compromís al Congrés, tant ells com altres partits polítics, perquè Benidorm siga reconegut finalment com allò que és per mèrits propis: la capital del turisme.

Compromís per Benidorm

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa