Diari La Veu del País Valencià
Cal una política mediambiental ‘potent i definida’
Joves Socialistes demana una política mediambiental “potent i definida” per al País Valencià.
-Denuncien les retallades del Consell en el pressupost destinat a brigades contra incendis durant el període estival
-Acusen al PP de ser un “perill” per a la protecció i posada en valor del patrimoni natural valencià
Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha reclamat hui una política mediambiental “potent i definida” davant la deixadesa del govern que presideix Alberto Fabra en aquesta matèria. Tant és així, afirmen els joves socialistes, que només a la província de Castelló, el Consell va a retallar enguany el 40% del pressupost destinat a brigades contra incendis durant el període estival. Una decisió que qualifiquen com “intolerable i lamentable” pels riscos que això comporta.

D’altra banda, el col·lectiu juvenil ha manifestat que, des de principi d’any, al País Valencià s’han patit el doble d’incendis que el 2013 en les mateixes dates, la qual cosa indica que aquest estiu es donarà un risc major d’incendis forestals. Per aquesta raó, des de Joves Socialistes proposen que la Generalitat hauria de centrar tots els seus esforços per pal·liar, en la mesura del possible, aquesta situació, així com apostar clarament per incrementar els recursos que es destinen a l’extinció dels incendis forestals.

Per al Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz la política de retallades en matèria mediambiental que està duent a terme des de fa anys el Consell és totalment “erràtica i imprudent” perquè, afirma, posa en perill el patrimoni naturalvalencià i, el que considera més greu, les vides de molts valencians. Així doncs, Muñoz ha assegurat que “el nou govern socialista tindrà com a eix bàsic de totes les polítiques la sostenibilitat ambiental perquè, això mateix suposa apostar pel futur del nostre país”.

En darrer lloc, Muñoz ha manifestat també la necessitat de què la Generalitat compte amb una estratègia mediambiental “ambiciosa”, perquè “no tornem a lamentar una altra vegada per catàstrofes com les ocorregudes a Cortes de Pallás i Andilla l’any 2012, o a Ayora el passat estiu”. “És necessari obrir una nova etapa en la política valenciana que tinga com a pilars bàsics les persones i la sostenibilitat ambiental”, conclou Muñoz.

Comparteix

Icona de pantalla completa