Diari La Veu del País Valencià
Paterna – El menjador social ha d’obrir en agost sí o sí
JUANMA RAMÓN: “EL MENJADOR SOCIAL DE PATERNA HA D’OBRIR EN AGOST Ó 200 PERSONES ES QUEDARAN SENSE MENJAR”

Compromís per Paterna exigix que es faça la necessària modificació pressupostària per a garantir el funcionament d’aquest servei municipal

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el menjador social del poble, que atén unes 200 persones al dia, ha d’obrir en agost si o si. Si no obri, que és la norma per al mes d’agost, els caps de setmana i els festius, el PP serà el culpable que en vacances aquestes 200 persones no mengen, gràcies a la dieta política de l’equip de govern: malbaratar diners en un lloguer, de dubtosa legalitat, dels terrenys de la Zona Franca per a deixar sense menjar a la ciutadania de Paterna”.

Segons Ramón, “cal que es faça una modificació pressupostària per a garantir el funcionament del menjador, perquè la fam no espera ni fa vacances en estiu ni durant els caps de setmana, ni mai. Considerem que és una situació d’emergència i que el consistori ja hauria de tindre enllestit un pla B per tal d’assegurar a tots els usuaris del menjador que no es van a quedar abandonats i sense menjar en agost”.

“Des de Compromís manifestem el nostre malestar per no tindre cap informació sobre l’evolució del menjador social i d’altres assumptes que solen tractar-se a la Mesa de la Solidaritat, fòrum que porta sense reunir-se des del 21 de novembre de 2013. És que la tinent d’alcalde de l’àrea, Elena Martínez, amaga alguna cosa? O és que necessita que l’oposició denuncie les seues inaccions per a que ella convoque i informe? Falta de voluntat política i de ganes per a treballar pel poble, malgrat que ella repetisca com un mantra que treballa per als paterners i paterneres. Però als fets ens remetem”.

“Una falta de voluntat política que ja manifestaren tots els regidors del PP i l’alcalde votant a favor d’uns pressupostos que estan deixant morir els serveis socials del municipi. Errada molt greu en la gestió d’aquestos serveis que són un àrea que necessita, donada la cojuntura actual, molts mitjans econòmics per a poder pal·liar la situació d’emergència social que hi ha a Paterna”.

A més a més, “el PP mai ha volgut escoltar les nostres propostes en positiu sobre fer uns pressupostos que primen la despesa social. Al igual que tampoc ha volgut estudiar la proposta del Banc d’Aliments Municipal. O el nostre ignorat programa alimentari d’emergència, proposat en juliol de 2013, que comptava amb el Programa Local d’Inclussió Social (PLIS) ara sense pressupost, la creació d’uns abonaments alimentaris i l’obertura dels menjadors escolars en tots els mesos d’estiu. De totes estes propostes, el PP només té en tramitació els abonaments alimentaris per a comprar en supermercats i grans superfícies. La resta continua dormint en un calaix, a l’espera que el PP les dote de pressupost”.

“Exigim a Elena Martínez que ature el caos i la mala gestió que ha portat als serveis socials de Paterna i que, en el cas del menjador social, demane una modificació pressupostària per a que estiga obert en agost. A més a més, exigim que es convoque ja la Mesa de Solidaritat, que porta quasi set mesos sense convocar-se, i que en ella es done compte de la radiografia de l’emergència social ara mateix a Paterna. Malauradament el PP preferix gastar-se els diners en la seua Zona Franca i mantindre els cinc milions de superàvit per a pagar el seu deute amb els bancs, abans que satisfer les necessitats bàsiques i urgents de la ciutadania”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa