Castelló activa el portal virtual de "Les Normes de Castelló" amb vocació divulgativa i de formació

Per a l’alcalde, Alfonso Bataller, esta normativa és símbol d’identitat i de consens
1 gener 2013 01:00h
RedactaVeu - Castelló de la Plana
 
Amb aquest nou portal, l’Ajuntament de Castelló vol acostar, encara més, aquestes normes i el que suposen per a tots els veïns i veïnes de Castelló, aprofitant les possibilitats d’Internet, a tot el món.
 
"Un portal d’utilitat per al món acadèmic i els centres educatius i d’interès per a tota aquella persona que vulga conéixer més detalls d’aquestes normes o de la història de la llengua. Castelló sempre ha destacat per ser una capital compromesa amb el valencià", ha dit el primer edil.
 
Bataller ha remarcat que Castelló "vol seguir amb aquesta tasca de la mà d’institucions i entitats com la Universitat Jaume I, la Fundació Huguet o la Fundació Soler i Godes, per donar suport a aquestes i altres associacions que treballen diàriament, tant a l’àmbit educatiu, com la resta de la ciutat, pel valencià".
 
"Ara fa 80 anys que a la nostra ciutat se signaren Les Normes de Castelló i el seu esperit de consens i d’acord continua molt viu entre nosaltres. En un any en el qual també commemorem el 75 aniversari de la mort d’una altra de les figures cabdals de la nostra cultura i les nostres lletres com és Josep Pascual i Llençat, l’autor del Tombatossals, va anar també un dels castellonencs que va signar Les Normes”, ha dit Bataller.
 
Les Normes són, així, un patrimoni de tots els valencians i valencianes, però de manera especial, de tots els habitants de Castelló, un document que va més enllà del camp lingüístic i que ha estat, fins i tot, reconegut com Bé d’Interés Cultural per la Generalitat Valenciana", ha prosseguit el primer edil.

next