Diari La Veu del País Valencià
Inspecció del Treball considera irregular contractar els ‘English Helpers’ com a becaris
RedactaVeu / País Valencià

El diputat de Compromís, Fran Ferri, va presentar en setembre de 2012 un escrit davant la Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat Social en què denunciava la contractació de mestres d’anglés davall la figura de’professorat becari’, inexistent en l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic o en qualsevol altra normativa de la funció pública. Des de la coalició es considerava que aquesta fórmula condemnava els “beneficiaris” a unes condicions molt precàries.

Segons consta en la resposta que la Inspecció del Treball ha remés a Compromís, després d’examinar documentació, escoltar a les parts i realitzar visites d’inspecció, ha resolt considerar els becaris que la Conselleria havia contractat com a personal laboral al servei de la Generalitat durant el temps que han realitzat la seua feina a efectes de la cotització a la Seguretat Social. D’aquesta manera es considera irregular la consideració de la convocatòria ‘d’English Helpers’ com a programa de formació, tal i com havia establert la conselleria d’Educació.

Segons ha assenyalat Ferri, “és una bona notícia per als becaris i una derrota de la consellera Català que haurà de donar explicacions sobre aquesta reprimenda a la seua política de precarització en les condicions del professorat i el desmantellament de l’escola pública valenciana.”.

Per a Ferri, “sembla que per al Partit Popular els i les joves no tenen dret a un lloc de treball de qualitat, i que han de conformar-se amb les beques irregulars que convoca i concedeix a dit la Generalitat. Comptem amb una generació molt ben formada que pot aportar molt a la millora de qualitat del nostre sistema educatiu i que mereix uns processos de selecció justos i unes condicions de treball dignes.”.

El grup parlamentari Compromís presentarà una petició de compareixença a Les Corts perquè la consellera Maria José Català explique com pensa rectificar la seua política de contractacions del professorat.

Comparteix

Icona de pantalla completa