Diari La Veu del País Valencià
Cal garantir el dret constitucional a una vivenda digna
EU-Alzira insta l’ajuntament a pagar igual les expropiacions de cases particulars que les dels bancs a l’alquerieta

EU-Alzira insta l’equip de govern que es pague i volore de la mateixa manera les cases de particulars a l’Alquerieta, el Torretxó o altres barris amb necessitats socials, que amb la compra de vivendes dels bancs en el projecte Alzira Social.

En el projecte Alzira Social, per a cinc cases, s’han gastat ja 200.000 euros en la seua compra i rehabilitació. Això no obstant, en les valoracions de les vivendes situades en el Torretxó, a afectes d’expropiació en la primera fase del pla del barri, s’han aplicat uns valors molt baixos (entre 1.168 € i 2.775 €), en comparació amb les valoracions de les vivendes propietat de Bankia o la CAM en l’Alquerieta (entre 12.000 € i 26.100 €).

Segons explica Ivan Martínez, portaveu municipal d’EU-Alzira: “hem traslladat una proposta de resolució per la qual l’Ajuntament d’Alzira es compromet que les valoracions de les vivendes situades en el Torretxó, i altres que es puguen fer a particulars en l’Alquerieta o altres barris amb una actuació social, s’aplicaran els mateixos criteris que amb els bancs en el projecte Alzira Social.”

Es tractaria, en suma, d’aplicar el mateix sistema de valoració de sòl urbanitzat i edificat que ve especificat en el Text Refós de la Llei del sòl (art. 24.2 RD Legislatiu 2/2008, de 20 de juny), pel qual es realitzarà una taxació de sòl i edificació pel mètode de comparació.

A més a més, EU-Alzira ha demanat a la Sra. Bastidas la convocatòria d’una Comissió Especial on estiguen els tècnics municipals, tant d’urbanisme, de sanitat com de serveis socials, a més de les associacions de veïns, per detallar les mesures que es pensen dur a terme en el projecte Alzira Social i en el Torretxó en les següents fases.

Tal i com assenyala Ivan Martínez: “des d’EU-Alzira lamentem que a hores d’ara no tenim informació ni cap manera de poder seguir totes aquestes actuacions que està duent a terme l’equip de govern, que suposen un cost considerable. I el més greu és que no es conta amb els organismes de participació municipal ni es té cap Pla Local de Vivenda on poder fixar uns objectius i unes polítiques per garantir el dret constitucional a una vivenda digna.

EUPV alzira

Comparteix

Icona de pantalla completa