Diari La Veu del País Valencià
ERPV demana que s’expropie la fàbrica Galmed i cedir-la als treballadors
RedactaVeu / Sagunt

Diversos membres d’Esquerra Republicana CdM s’han reunit amb membres del comité d’empresa de ThyssenKrupp Galmed per fer-los arribar una iniciativa posada en marxa pels republicans per intentar salvar els llocs de treball que la factoria alemanya pretén deslocalitzar, amb la qual cosa deixarà en l’atur quasi 1000 persones a la comarca.

La proposta republicana demana a les administracions superiors les accions necessàries per a expropiar la factoria de Sagunt de ThyssenKrupp Galmed i cedir-la als seus treballadors amb la fórmula de cooperativa de treball associat, per tal de mantenir l’ocupació a la comarca.

En paraules de Vicent Noguera, president d’ERPV-Sagunt “aquesta és la nostra opció. Estem veient com passa el temps, s’esgoten els dies i la solució no aplega. Ni apareix públicament el comprador que fa temps que anuncia la Generalitat ni a ThyssenKrupp se li veu cap intenció d’arribar a cap acord digne per a la societat del Camp de Morvedre”.

La iniciativa, que també inclou un punt en què demana esperar que les parts arriben a un acord satisfactori per a tothom, i només en cas de no fer-ho aposta per la expropiació, ha sigut presentada a tots els pobles del Camp de Morvedre, via moció o, als pobles on ERPV encara no té representació, via prec als ajuntaments.

En aquest sentit, Josep Ribera, president d’ERPV-Camp de Morvedre, ha declarat: “Aquest és un problema comarcal, sobretot dels treballadors de Galmed que poden perdre la feina, perquè afecta el futur econòmic de tota la comarca”. Per aquest motiu, des d’Esquerra Republicana s’insta els consistoris de la comarca a tindre en compte i, si més no, discutir la iniciativa. “Ha arribat l’hora de ser valents i apostar pel futur de la nostra indústria”, ha sentenciat el president comarcal Josep Ribera.

Comparteix

Icona de pantalla completa