Diari La Veu del País Valencià
Quines són les mesures per a controlar la mosca negra
Compromís pregunta en les Corts sobre les mesures per a controlar la mosca negra

Com a conseqüència de la desídia de la Generalitat en no prendre les mesures preventives per a combatre la mosca negra i el mosquit tigre, des de fa setmanes les molèsties ocasionades per les mossegades o picades dels mosquits i les mosques dificulten el poder realitzar qualsevol activitat a l’aire lliure.

És una situació que s’ha anat agreujant a mesura que augmenta la temperatura, i que ha dut a que els habitants de La Ribera del Xúquer hagen patit en els seus cossos els atacs massius d’aquests insectes, convertint-se en un problema sanitari que s’ha reflectit en majors atencions als Centres de Salut.

Cal recordar que la conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, a través de la direcció general de Medi Natural va enviar a Alzira al setembre de l’any 2013, a un tècnic per tal de buscar solucions a la plaga de mosca negra i mosquit tigre o d’altres espècies agressives i perjudicials per a la salut de les persones. Entre les conclusions, s’assenyalava que en el mes de març de 2014 s’haurien d’iniciar els tractaments preventius per evitar que es repetís la situació viscuda l’estiu anterior.

Tot i això, La conselleria no ha previst cap dotació econòmica per realitzar el tractament conjunt que reclamaven els municipis afectats i que recomanaven els propis tècnics de la Direcció General de Medi Natural. Tampoc s’ha realitzat la reunió anunciada l’any passat per abordar aquest tema entre les Conselleries de Medi Ambient, Sanitat i Agricultura. Fins i tot, la Conselleria ha derivat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la competència per a actuar i aquesta tampoc ha fet res al respecte. Açò ha fet que els municipis de La Ribera del Xúquer realitzen tractaments pel seu compte.

Per això hem traslladat al Grup Parlamentari de Compromís a les Corts una pregunta que ha presentat el síndic del Grup Enric Morera sobre quins són els motius pels quals no es van iniciar les mesures de control plaga de mosca negra i mosquit tigre en el mes de març, tal i com recomanaven els propis tècnics de la Conselleria i perquè la Conselleria no ha posat en marxa a hores d’ara, mesures urgents i immediates per controlar esta plaga.

Sectorial de Sanitat
Compromís Ribera del Xúquer

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa