Diari La Veu del País Valencià
Les Corts aproven reduir el sou dels càrrecs públics un 2%
ACN / Europa Press / València

El decret, presentat pel conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, ha estat aprovat amb els vots a favor del PP i l’abstenció de tots els grups de l’oposició, que han criticat la manca d’iniciatives per eixir de la crisi i el populisme de la mesura. Aquest ha estat un dels punts debatuts en l’últim ple del parlament abans del període vacacional.

Durant la defensa del decret-llei, el conseller Moragues ha remarcat que “l’esforç” del govern de Fabra ha permés estalviar 2.000 milions d’euros el 2012 malgrat “un sistema de finançament que ens perjudica”.

El conseller ha dit que en compliment del mandat i per “responsabilitat i solidaritat amb els ciutadans” del Govern valencià amb el “compromís” anunciat pel president Fabra si s’incomplien els objectius de dèficit. 



Els grups de l’oposició han anunciat la seua abstenció, no sense crítiques al decret-llei. Així, la coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, ha qualificat la iniciativa de “maquillatge davant els gravíssims problemes d’atur i corrupció” i ha dit que se sumen a les notícies del ‘cas Bárcenas’. 



La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha dit que es tractava “d’un debat insultant” a causa de la “greu crisi institucional i política” i ha afegit que el PP “està mancat d’iniciatives per eixir de la crisi”. Mollà ha advertit que amb l’aprovació d’aquesta mesura els ciutadans “tindran la percepció que el mes vinent el sobresou serà més gran”. 


En una línia semblant, el diputat del PSPV-PSOE, Rafael Rubio, ha dit que la validació del decret-llei a les Corts Valencianes “és una estupidesa parlamentària”. Rubio ha qualificat la mesura de “artifici” i ha criticat que la reducció de sou tan sols afecte l’any en curs i no siga definitiva.

El PP i el PSPV aproven la llei que regula els contractes agraris

El ple de les Corts ha aprovat aquest dimecres -amb els vots a favor del PP, del PSOE i del diputat de no adscrits, Rafael Blasco-, la Llei de Contractes i altres Relacions Jurídiques Agràries, que actualitza figures tradicionals i l’avantprojecte de la qual ha aprovat el Consell el maig de 2012. Compromís i EUPV s’han abstingut.

Prèviament a la votació de la norma, els vots dels diputats del PP han rebutjat les més de 30 esmenes parcials presentades i defensades pels grups de l’oposició que buscaven donar “més seguretat” als llauradors. Així, entre altres propostes, plantejaven que els contractes únicament puguen ser escrits, i no verbals.

Per la seua banda, la parlamentària popular Maritina Hernández ha destacat que aquesta llei dóna “major seguretat jurídica” al sector agrari, però ho fa “a través dels usos i costums”. El debat d’aquest punt de l’ordre del dia l’han seguit des de la tribuna de convidats el president d’AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, i el secretari general de La Unió, Ramón Mampell.

Comparteix

Icona de pantalla completa