Diari La Veu del País Valencià
Disminueix la seguretat a l’aeroport de Manises per la reducció de personal de vigilància
RedactaVeu / Manises

El sindicat CSI-F denuncia que els empleats de seguretat de l’aeroport de Manises estan desbordats per l’afluència de passatgers en el període estival. El personal encarregat del servei ha de deixar zones de l’aeroport sense control preventiu per a atendre l’acumulació de passatgers en els accessos a embarcament. En dies d’estiu, amb 10.000 usuaris de mitjana, treballen un màxim de 25 vigilants per torn.

Els sindicats CSI-F, CCOO, UGT i USO, representants dels empleats de seguretat en els aeroport nacionals, han convocat aturs, a les 12 hores, dimecres que ve 31 i a nivell nacional. D’aquesta manera posaran en evidència els problemes de manca de personal i de seguretat que estan patint els recintes aeroportuaris.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) assenyala que són les pròpies empreses adjudicatàries les que pressionen els treballadors de seguretat perquè atenguen el major nombre de passatgers amb el menor temps possible, a causa de les retallades que imposa la societat gestora AENA. Així, en ocasions poden posar en risc la seguretat tant en els vols com en terra. La necessitat de tractar de descongestionar aquestes zones pot portar a provocar errors per la celeritat en les accions i operatius, dels quals seria responsable cada treballador que ocupa el lloc de control, denuncien des del sindicat.

CSI-F explica que, a l’estiu, prop de 10.000 passatgers transiten diàriament per l’aeroport valencià. El descens dels pressupostos en la contractació d’empreses encarregades de la seguretat ha provocat que es retalle despesa en reforços de personal, la qual cosa afecta la vigilància i control de zones. Així ocorre també amb la supervisió de maletes facturades, ja que a dia de hui són dos professionals menys que el 2012 els encarregats de revisar els continguts dels equipatges per a detectar qualsevol producte il·legal o que puga posar en perill la seguretat dels passatgers durant el vol.

La central sindical, al costat de la resta de sindicats representatius, ha creat una plataforma conjunta per a denunciar irregularitats i tractar de garantir el compliment de la normativa de seguretat i els drets tant dels usuaris com dels treballadors encarregats d’aquesta comesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa