Diari La Veu del País Valencià
Cal un servei públic de transport que done abast a la futura Extensió Hospitalària
COMPROMÍS RECLAMA LA DOTACIÓ D’UN SERVEI DE BUS PER A LA FUTURA EXTENSIÓ HOSPITALÀRIA DE LLÍRIA

Garcia: “Si realment es vol obrir esta infraestructura de cara a les eleccions de 2015, cal que la Generalitat i ajuntament doten d’un serveis públic de transport als futurs usuaris”.

Després de 2 anys de paralització de les obres de construcció de l’Extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria sembla que la Conselleria de Sanitat vol concloure l’edificació d’esta infraestructura sanitària, barallant com a possible data de finalització el segons semestre de 2014 o primer semestre de 2015. Novament de cara a eleccions municipals i autonòmiques.

Segons el portaveu de Compromís al Camp de Túria i regidor de Llíria, Paco Garcia Latorre, este centre sanitari donarà cobertura a prop de 100 mil habitants de les localitats del Camp de Túria, Serrans i Racó d’Ademús, en un àrea geogràfica molt dispersa, amb molts quilòmetres de distància d’una població a un altra i amb unes dotacions de servies de transport públic prou deficients i inconnexes.

A més, la edificació de l’extensió hospitalària s’ha fet en una paratge anomenat Cabeço de l’Àguila, junt l’autovia CV-35 (València-Ademús), fora del casc urbà, a uns 2 quilòmetres de la Ciutat de Llíria. Fet que impossibilita l’accés caminant o mitjançant un servei de transport públic local o metropolità.

Es així, apunta Garcia, que ni tan sols el Pla Zonal d’autobusos Metropolità de MetroBus, que coordina la Conselleria de Transports, contempla una línia que tinga parada més enllà de la capital del Camp de Túria (a excepció de la línia que va fins a Gestalgar). Fet que impossibilita la mobilitat dels potencials usuaris de la nostra localitat i de les poblacions de les comarques afectades que tinguen que fer ús en un futur pròxim del servei hospitalari a Llíria.

Davant estes premisses, Compromís per Llíria ha proposat que el Ple inste a la Conselleria de Transports a que s’implemente en la xarxa de línies de MetroBus, un servei públic de transport que done abast a la futura Extensió Hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria.

Així mateix, Compromís ha demanant a l’ajuntament de Llíria que, en col·laboració amb la Conselleria de Transports o amb els recursos propis de servei de transport urbà, es dote en la xarxa de transport públic local, una parada en la futura Extensió Hospitalària, amb unes freqüències adequades al servei i en el moment es pose en funcionament esta infraestructura sanitària.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa