Diari La Veu del País Valencià
La Unió alerta de robatoris massius de fruita a la Vall d’Albaida
RedactaVeu / Quatretonda

La Unió de Llauradors alerta de robatoris massius de fruita d’estiu a la comarca de la Vall d’Albaida en el transcurs de les últimes setmanes davant la impotència i indefensió dels agricultors afectats que no saben ja què fer.

Tota la fruita d’estiu actualment pendent de recol·lecció (prunes, albercocs, bresquilles…) i alguna hortalissa com és el cas dels melons, són peça fàcil per als amics de l’alié en els camps de la comarca i provoquen que els agricultors passen molt temps en les seues explotacions, sense quasi vida familiar o temps de descans, per a evitar que es cometen aquests robatoris.

Ahir es va produir un cas paradoxal i significatiu del que succeeix amb els robatoris en el camp. Estaven furtant en un camp de fruiters de Quatretonda fins que l’amo els va vore i fugiren. Es va presentar la corresponent denúncia a la caserna de Benigànim, però poc després estaven apostats de nou amb el mateix cotxe amagat en un barranc al costat d’un camp de melons per a sostraure’ls.

La Unió s’ha reunit immediatament amb l’alcalde de Quatretonda per a analitzar la situació i tractar de buscar solucions, encara que la mateixa també és extensiva a altres localitats de la comarca on se succeeixen els robatoris. En la reunió s’ha acordat demanar a la Conselleria de Governació que destine efectius de la policia autonòmica a la zona, que la policia local intensifique les labors de vigilància en els camps i emetre un bàndol municipal perquè s’alerte de qualsevol vehicle sospitós tant en l’ajuntament com en l’oficina de la Unió.

La Unió reclama major vigilància policial en totes les zones productores del País Valencià i més pressió i intimidació per evitar que es cometen els robatoris. A més de demandar un augment dels efectius de les forces de seguretat de l’Estat, caldria incrementar els de l’àmbit autonòmic i coordinar o mancomunar les diferents policies locals o guàrdies rurals existents.

Comparteix

Icona de pantalla completa