Diari La Veu del País Valencià
El parany, un mètode massiu i no selectiu i per tant il·legal
RedactaVeu / País Valencià

Marina Albiol, diputada d’EUPV, recorda que el Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem, Tribunal Superior de Justícia, i el Tribunal Europeu han deixat clar que el parany és un mètode massiu i no selectiu i per tant il·legal en ser contrari a les normatives estatal i europea.

La parlamentària critica les intencions de Bonig de demanar la legalització del parany per a finals d’any al Ministeri de Medi Ambient. “La Conselleria de Medi Ambient està fent tot el contrari del que hauria de fer, en lloc de fer respectar les lleis, es troba immersa en una croada a favor del parany, un mètode de caça tremendament lesiu per a les poblacions d’aus”

La diputada afirma que el Consell té l’obligació d’acatar les sentències judicials que han demostrat per activa i per passiva que el parany, és un mètode de caça il·legal, “més de quatre tribunals s’han posiciionat en contra, el Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem, Tribunal Superior de Justícia, i el Tribunal Europeu, i el Consell encara no s’ha assabentat, continua en el seu món”

“Les lleis estan per a ser complides, sigues un ciutadà normal o un govern autonòmic”, assegura la diputada, “i en aquest assumpte, la lletra de la normativa europea és clara i taxativa: són il·legals les formes de caça massives i no selectives com el parany. Bonig i el col·lectiu de paranyers poden buscar subterfugis legals però això no canvia el que és una realitat”.

Albiol recorda que el PP, amb l’ajuda d’altres formacions polítiques, va reformar ‘ad-hoc’ la llei de caça valenciana contravenint legislació superior amb l’única intenció de fer legal el parany. “Afortunadament, els tribunals han col·locat cadascú en el seu lloc i aquesta barbaritat ha sigut aturada, però pareix que tornen a la càrrega”.

Per a finalitzar, la diputada afirma que el Consell sap que el model francés que pretén implantar no és exportable al País Valencià, “existeixen grans diferències entre les dues modalitats, són tradicions que no tenen res a veure, amb finalitats ben distintes. Volen utilitzar-lo com una cortina de fum per a legalitzar el parany”.

Comparteix

Icona de pantalla completa