Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent condiciona tres vivendes de propietat municipal per destinar-les a lloguer social
RedactaVeu / Ontineynt

El Govern d’Ontinyent ha finalitzat la rehabilitació de tres vivendes de propietat municipal ubicades al número 6 del Carrer Martínez Valls per a destinar-les a lloguer social.

Les vivendes es troben en una finca propietat municipal que compta amb huit habitatges, dels quals tres ja estan en règim de lloguer social, que s’afegiran a les ara rehabilitades, una volta s’adjudiquen a partir de setembre, quan s’acabe amb l’equipament de mobiliari. Els altres dos apartaments de la finca sols necessiten tasques de neteja i una nova instal·lació elèctrica, per la qual cosa l’Ajuntament espera poder-los oferir per a lloguer social pròximament.

En les vivendes, de més de quaranta anys d’antiguitat, la brigada d’obres que coordina Manuel Cuesta ha refet la instal·lació elèctrica, que estava obsoleta, ha canviat el sòl i ha repintat les parets. Els apartaments compten a més amb cuina i banys nous, segons explicava el regidor d’Obres, Manuel Cuesta, qui ha afegit que les vivendes “compten amb tots els serveis i han quedat molt dignes”. Els pisos rehabilitats estaran a disposició de la ciutadania en règim de lloguer social, que consistirà en un contracte de 140€ al mes.

A través de Serveis Socials

Aquest servei s’oferirà a famílies que estiguen en la borsa que confecciona Serveis Socials, la qual compta ja amb vora cent inscrits, així com afectats per desnonaments. El regidor de Política Social, Manuel Ruiz explicava que “entenem que aquestos pisos s’han d’oferir per a lloguer social, no gratuïts, perquè els diners públics d’aquesta gran inversió retornen a la ciutadania i siguen reutilitzats després”, afegint que per a situacions crítiques on els 140€ no es poden abastar, “estan les cases de la Morereta i de La Vila, que tenen un caràcter més temporal i són gratuïtes”. Ruiz també ha explicat que aquesta finca era “una assignatura pendent que tenia l’Ajuntament”, perquè els pisos, de més de quaranta anys d’antiguitat, “han estat des del principi sense regularització ni contractes”.

Aquestes vivendes serviran com a “vàlvula d’escapament” per als desnonaments que no es puguen evitar amb acords amb els bancs i els propietaris, recorden des del consistori. Jorge Rodríguez ha insistit en la voluntat del Govern municipal de “ficar els instruments pertinents a l’abast d’aquells que pitjor estan passant-ho, que normalment són els que menys han fet per generar la situació en la qual ens trobem, perquè puguen estar atesos amb dignitat i eficàcia”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.

Comparteix

Icona de pantalla completa