Sistema de garbell inapropiat utilitzat per UTE-Ribera Salut

18 juny 2014 01:00h
La secretaria de sanitat del PSPV-PSOE de la Ribera Alta  ha manifestat  la seua indignació pel sistema de garbell  inapropiat que utilitza la UTE-Ribera Salut  en les derivacions  dels malalts de l’atenció primària als especialistes de l’hospital de la Ribera.
 
Més que un protocol  de derivació  és un garbellat inapropiat que priva als ciutadans de la consulta especialitzada a la que tenen dret. Amb aquestes paraules s’ha referit la secretaria de sanitat de la Ribera Alta de la Executiva comarcal del PSPV-PSOE.
 
Les fórmules de derivació  des de primària a la especialitzada en l’ hospital de la ribera  que ha habilitat la gerència  del departament amb la complaença del Comissionat, a judici de Mª José Dasca,  poden ser fins i tot il·legals.
 
El rebuig efectuat  sense ser vistos els malalts   físicament per l’especialista, sorprèn  als metges de l’atenció primària i als propis malalts. Costa d’entendre que el filtrat rebutge al pacient sense veure-lo ni explorar-lo.  No coneguem les xifres per la opacitat de la pròpia empresa, -és una mecànica habitual per no fer públiques les llistes d’espera-  però cada vegada, per informacions dels propis malalts,  en són més els que es queden sense ser vistos pels especialistes, fins a l’extrem de que es te que recórrer a la medicina privada perquè opine un especialista. La UTE, dins de la seua política d’estalvi,  disfressa aquesta perversa mecànica en una espècie de  dubtós protocol  de derivació que fins i tot diu que és copiat per altres hospitals.
 
 Per a  Dasca aquesta pràctica  a més de privar als ciutadans a  la visita especialitzada a la que tenen dret, quan així ho considera el metge de capçalera, pot induir també a errors  diagnòstics  o dilació innecessària  en els tractaments. És una retallada més als veïns de la Ribera que ja paguen prou impostos per a que ara no pugen ser vistos per un especialista.  
 
La dirigent socialista, metgessa de professió,  ha  manifestat la seua indignació i rebuig per aquesta mesura que traslladarà  mitjançant pregunta parlamentària  al Conseller de sanitat  i als pocs òrgans de participació  del Departament en la que es pot fer escoltar la veu de la discrepància. Dasca  aconsella als malalts que estiguen en aquesta situació formulen queixes per escrit a la conselleria.

PSPV Ribera Alta

photo
 
next