Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – Cal convocar el Consell Municipal d’Acció i Emergència Social
EU Xàtiva reclama que es convoque el Consell Municipal d’Acció i Emergència Social

Francesca Chapí “Des de fa mesos la regidora de Benestar Social no ha convocat el Consell municipal d’acció i emergència social de Xàtiva, i és necessari que ho faça de forma immediata,”

Segons la regidora d’EUPV, “Una de les funcions del Consell és coordinar l’alimentació, i no s’està fent perquè no es reuneix. Pensem que la forma més simple de controlar a qui estan arribant els aliments és que cada organització rendisca comptes i es coordine amb el banc d’aliments. Així, que no hi haja cap família necessitada que estiga quedant-se sense la possibilitat d’accedir a una alimentació bàsica”, afirma Cesca Chapí.

Per eixa raó, i donada la poca sensibilitat de l’equip de govern, des del Grup Municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva li hem preguntat directament a la Regidora de Benestar Social, Rosa Esteban, per totes aquestes qüestions. L’objectiu, és com ja hem fet en altres ocasions, complir en la tasca propositiva i de control que correspon al nostre grup municipal, atenent la demanda dels ciutadans, donat que el Partit Popular no ho fa. Exigim a l’Ajuntament de Xàtiva mesures urgents per a l’atenció a les persones que estan patint la crisi amb més duresa, i reclamem que en el termini màxim de quinze dies, se’ns aporte la informació que sol·licitem a través de les següents preguntes.

1. Li consta que actualment a Xàtiva més de 250 cinquanta famílies acudeixen diàriament a Gent de la Consolació, i altres entitats benèfiques, a la recerca de menjar elaborat i aliments, perquè no disposen d’altres recursos per afrontar la seua pròpia subsistència? Com valora aquesta situació?

2. Quantes famílies considera que estan en risc d’exclusió social a Xàtiva?

3. Quantes sol·licituds de Renda Garantida de Solidaritat han tramitat des de l’Ajuntament? Coneix quantes han estat resoltes per la Generalitat Valenciana?

4. Quantes famílies són beneficiàries actualment d’Ajudes d’Emergència social de l’Ajuntament de Xàtiva?

5. Quin és l’import mitjà anual de les ajudes d’emergència social concedida per família?

6. Amb quin pressupost compta la seua regidoria per a Ajudes d’Emergència Social? Quina és l’aportació al pressupost de la Generalitat Valenciana?

7. Quina és la disponibilitat mensual per a la concessió d’aquestes ajudes?

8. Disposa el Departament de Serveis Socials d’un protocol per a la concessió d’Ajudes d’Emergència Social?

9. Què mitjana de temps té actualment el departament de Serveis Socials per donar cita per servei d’informació?

10. Quines accions de suport al Consell Municipal d’Acció i Emergència Social de la Ciutat de Xàtiva ha desenvolupat des de la seua regidoria?

11. S’ha dotat pressupostàriament a aquest Consell?, li ha fet l’Ajuntament alguna aportació econòmica?

12. Quins resultats, valora s’han assolit amb la posada en funcionament del Consell Municipal d’Acció i Emergència Social de la Ciutat de Xàtiva?

13. Quan té previst convocar el Consell Municipal d’Acció i Emergència Social de la Ciutat de Xàtiva.

Per últim, la representant d’esquerres ha valorat el requeriment que fa uns dies va fer el banc d’aliments “ va anunciar que necessitaven més voluntaris per a seguir repartit ajudes a entitats. En la nostra opinió, haurien de ser treballadors públics els qui s’ocuparen del repartiment d’aliments, i deixar de ser ajudes voluntàries. Cal reivindicar l’alimentació com un dret que han d’assumir les administracions públiques”, conclou Cesca Chapí.

EUPV Xàtiva

Comparteix

Icona de pantalla completa