Diari La Veu del País Valencià
Alzira – Un recinte firal amb problemes
Han anunciat la inauguració del recinte firal per al mes de juliol desprès d’anys d’espera i de quasi un milió d’euros d’inversió. Però, excepte novetats d’última hora, el que trobarem per a les festes de Sant Bernat poc diferirà del que hem tingut fins ara. Amb la construcció del recinte firal, l’Ajuntament continua amb la mateixa línia de projectes de ciutat que s’ha seguit en els darrers anys i que no contribueixen a combatre els estius cada vegada més llargs amb intensa calor i molt de sol. Els carrers d’Alzira són inhabitables a l’estiu, les ultimes places construïdes són grans graelles (la Plaça de la Generalitat, la plaça de Cartonatges)​​, en la zona nova de Tulell els arbres plantats sembla que no donen més de si i tenim una gran albereda sense ells. El PP ha aconseguit que Alzira siga una ciutat inhabitable a l’estiu, i Tulell i el recinte firal una graella més, com anem a poder comprovar per les festes de Sant Bernat ja que, durant el dia, les activitats que es realitzen van a haver de fer-se sobre asfalt calent i sense res d’ombra, com bé saben els fallers i falleres que són els que intenten any rere any donar un poc de vida diürna a les festes. L’any passat la poca ombra que feien els arbres de Tulell era el lloc més sol·licitat durant els jocs i activitats que organitzava la Junta Local Fallera.

Enguany en el recinte firal no tindran eixa possibilitat ni ara ni en el futur ja que no hi ha arbres plantats ni està previst que els hi haja. Amb un poc de sort posaran tendals i alguna ombrel·la que no evitaran les molèsties del sol i que ni a les 12 de la nit els ciutadans deixen de patir la calor acumulada en l’asfalt durant el dia.

D’altra banda, està molt bé donar una utilització polivalent al recinte firal, en este cas perquè les persones puguen fer esport durant la resta de l’any. No entraré en si el preu pagat per les porteries és l’adequat o no, però si que voldria donar la meua opinió sobre el material utilitzat com a sòl ja que l’asfalt, a més de les molèsties per la calor que acumula i que emet durant tot el dia, és un dels materials que més problemes dóna per a la curació de les ferides produïdes per les caigudes que es poden donar fent esport. I més en el cas del futbet ja que les ferides van acompanyades d’abrasament de la pell, per la qual cosa són molt dificultoses de curar i que moltes vegades es complica amb infecció – només cal pensar en les caigudes de bici o de moto.
Així, i sense voler posar en qüestió el treball dels tècnics, pense que després d’esperar tant de temps i després de la inversió realitzada, no s’han calfat molt el cap i han triat al material més barat i, al meu entendre, menys adequat sabent que, per un costat, s’anava a utilitzar per a fer esport i, per un altre, que les festes patronals són a mitjans de juliol i tots sabem com calfa el sol en eixes dates. Almenys ho saben els veïns, els que treballen a l’aire lliure i els fallers i falleres que intenten animar durant el dia les festes, però pareix que els qui no ho saben són el senyor Fita i la senyora Bastidas.

Una altra cosa tal vegada menys important ja que només afecta l’estètica de dos instal·lacions municipals veïnes. Ens agradaria saber per que no s’ha seguit el mateix disseny de tancament que en el Poliesportiu. Està clar que sempre poden al·legar que han volgut abaratir costos, però veient el que costarà al final el recinte firal i el que va costar el Poliesportiu, hauran d’explicar amb detall els costos.

Voldria pensar que encara poden haver-hi sorpreses, perquè un milió d’euros hauria de donar per a molt més del que estem veient, però amb el precedent del que diuen que va costar l’estació d’autobusos, ja t’esperes qualsevol cosa.

Adelaida Pau
Regidora Compromís per Alzira
photo

Comparteix

Icona de pantalla completa