Bellver diu que s'exigiran les actes de diputades a Martínez i Such sols si són condemnades

El portaveu del PP reivindica la presumpció d’innocència per als polítics
17 gener 2013 01:00h
EFE / València

Jorge Bellver ha sigut preguntat, abans de la inauguració d'una jornada sobre xarxes socials, per la petició de penes que fa la Fiscalia Anticorrupció per a Martínez i altres exalts càrrecs del Consell, per les contractacions de la Generalitat per al pavelló valencià de Fitur amb la trama Gürtel.

"Mentre no finalitze el procés d'actuació de la Justícia el que hem de fer és ser respectuosos" amb aquest i no oblidar que la presumpció d'innocència és un dret que tenim tots, també els polítics", ha afirmat.

Ha incidit que en el PP són "absolutament respectuosos amb les decisions que prenga la Justícia" i s’hi està col·laborant "en tots els casos que se li han requerit des del minut un".

Respecte al cas de l’exvicepresident Vicente Rambla, a qui el Fiscal demana l'arxiu de la causa, ha afirmat que encara que està "encantat" amb aquesta decisió, vol "ser molt respectuós" i donar "la mateixa valoració a totes les qüestions" relacionades amb aquest tema.

Se li ha preguntat sobre la possibilitat que se'ls exigisca a Miraculosa Martínez i a la seua successora en el càrrec, Ángelica Such, l'acta de diputades i ha reiterat que l'actuació del PP en aquestes qüestions ve marcada pels seus estatuts, segons els quals només se'ls demanarà la renúncia en cas de condemna.

Quant a la proposta de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, que el partit compte amb "una espècie de Fiscal Anticorrupció", ha afirmat que, al seu parer, els estatuts ja contemplen aquesta labor de "fiscalització" que es fa a través del comitè de drets i garanties.

next