Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma ‘Anti-Fracking’ demana al Consell que denegue el permisos per a la fractura hidràulica
RedactaVeu / Castelló

La Plataforma ‘Anti-Fracking’ Comarques de Castelló, aplaudeix el resultat de la Taula Tècnica creada des de la Diputació de Castelló per tal d’avaluar els possibles impactes mediambientals derivats dels projectes de ‘fracking’ que es volen dur a terme a quatre municipis de Castelló.

Aquesta Taula Tècnica, va ser creada per la Diputació de Castelló amb la intenció de poder tenir un informe tècnic que poguera servir de base per tal de poder agafar un posicionament en quant al ‘fracking’.

A hores d’ara, tots els representants polítics de les comarques del nord, tenen al seu abast una àmplia quantitat d’informació per tal de poder dur a terme una composició de lloc i així tenir una opinió pròpia. Aquesta ha sigut una de les tasques específiques d’aquesta Plataforma durant els últims mesos.

Ara, amb aquestes contundents conclusions per part de la Comissió Tècnica, a més, es compta ja no només amb les generalitats de la tècnica del ‘fracking’, sinó amb les particularitats que aquestes tècniques tindrien al territori en quant al seu subsòl, el seu aqüífer, les falles, etc.

La unió d’aquest nou informe amb els ja existents, deixen clars, i d’una manera inequívoca, els perills de la fractura hidràulica, tant en general com aplicada a les comarques del nord.

Des d’aquesta PAF “sempre hem tingut les idees molt clares i prova d’això han sigut les reiterades ocasions en les quals hem sol·licitat poder formar part d’aquesta Taula. Ara, aquest informe corrobora i avala el treball que estem duent a terme. Sempre hem tingut molta cura de donar una informació que vinguera avalada per organismes de gran reconeixement; i ara aquest nou, ens dona més eines de treball”.

Des d’ací “agraïm el treball que s’ha dut a terme per aquesta Comissió Tècnica, i esperem una aplicació immediata de les seves conclusions”.

“Apel·lem a la responsabilitat de tots els estaments polítics de les comarques del nord perquè apliquen aquest No al ‘Fracking’ basant-se, no únicament en la poca serietat demostrada per l’empesa sinó en allò que és més important, els “elevats riscs de contaminació, i els potencials efectes devastadors per a les comarques afectades”.

“El No al ‘Fracking’ de les Comarques de Castelló ha de ser tingut en compte per les Conselleries afectades, per tal que es puguen denegar aquests permisos d’investigació mitjançant fracking”, expliquen des de la plataforma.

En breu, “demanarem una nova reunió a la Presidència de la Diputació de Castelló per tal d’analitzar conjuntament la perminorització d’aquest informe”.

Comparteix

Icona de pantalla completa