Diari La Veu del País Valencià
EU denuncia que CACSA ha pagat més de 700.000 euros a l’imputat Miguel Navarro “pel seu silenci”
RedactaVeu / València

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha rebut resposta del conseller Buch sobre els pagaments a Miguel Navarro, exdirector de Terra Mítica i de CACSA, des de 2004 fins a 2013 per un contracte d’assistència tècnica de les obres del Palau de les Arts, les quals van finalitzar el 2009. En total, Navarro cobrà més de 700.000 euros entre honoraris i seguretat social –la qual li corresponia pagar com a autònom- a més de 25.000 euros en despeses d’allotjament, trasllats i altres extres. Aquest és el preu que els valencians i valencianes hem hagut de pagar pel silenci de Miguel Navarro”, ha subratllat Blanco.

El parlamentari recorda que Navarro “fou l’home de Zaplana i Olivas per als seus grans projectes temàtics. Va començar a la Ciutat de les Arts i les Ciències i passà després a Terra Mítica com a director general. Precisament pel cas Terra Mítica està imputat i la Fiscalia li demana 10 anys de presó per presumptes delictes d’estafa, contra la Hisenda pública i per falsejament de document mercantil”.

El març de 2004 “Camps el va recol·locar a amagades com a assistent tècnic en les obres del Palau de les Arts, les quals acabaren el 2009, encara que Navarro va continuar cobrant fins que, recentment, Esquerra Unida va denunciar el cas a principis d’aquest mateix any”.

La xifra exacta de les seues percepcions va ser de 731.752,11 euros, a raó de 80.000 euros l’any aproximadament, en diversos conceptes: 612.125,8 euros com a honoraris –amb un sou equivalent al del president de la Generalitat-, 93.967,26 euros per les cotitzacions a la Seguretat Social –que li corresponien com a autònom- i 25.659,57 euros com a reemborsament de les despeses de desplaçament, allotjament i altres extres. “Un absolut escàndol”, conclou Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa