Front comú entre Castelló i Aragó contra el ‘fracking’

Compromís remet a la Chunta l'informe dels experts de Diputació per a reforçar la lluita coordinada contra aquesta tècnica
25 juliol 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló

“L'informe de la taula del Fracking de Diputació, creada a proposta de Compromís, amb el que la formació nacionalista ha aconseguit canviar la postura del PP a Castelló respecte a aquesta tècnica, ja s'ha remés a la Chunta Aragonesista per a reforçar la lluita contra el 'fracking' a Aragó”. Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, qui ha recordat que al maig, representants de Compromís i de la CHA van subscriure el ‘Compromís pels Maestrats i els Ports', un acord estratègic “en defensa del futur i de la sostenibilitat dels municipis de l'interior, que fixa com a principi bàsic la lluita contra el ‘fracking’ i la defensa del futur i de la sostenibilitat dels municipis de l'interior, així com la reivindicació d'infraestructures productives”.

Cal recordar, que igual que Compromís ha aconseguit que el president de la Diputació de Castelló modifique la seua postura sobre el ‘fracking’, la Chunta Aragonesista va aconseguir que les Corts d'Aragó aprovaren la seua moció per a rebutjar-lo a Aragó. Ara, “el PP d'Aragó està tornant enrrere i pareix avalar la fractura hidraúlica. Aquesta és una amenaça no sols per a Terol, sinó també per a Castelló, per als Ports i per al Maestrat. Per aquest motiu, hem remés el rigorós informe coordinat per Ignacio Morell perquè la Chunta ho trasllade a les Corts d'Aragó i reforce els arguments tècnics, científics i mediambientals per a rebutjar el ‘fracking’”.

El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, que dimecres va remetre el document tant a Palacín com als representants de la Chunta a Terol, considera que “ara més que mai, cal coordinar les estratègies per a aconseguir definitivament expulsar el ‘fracking’ de les nostres comarques i preservar el futur dels nostres recursos naturals, com l'aqüífer del Maestrat”.

Moció per al dimarts i als municipis

Cal recordar que Compromís en la Diputació de Castelló va registrar el dilluns una moció per a reclamar al Consell que assumisca les conclusions de la Taula del Fracking de Diputació, aplique rigorosament el principi de cautela i rebutge els projectes de ‘fracking’ en la comarca. Així mateix, la moció, que serà debatuda dimarts que ve, també reclama que el Govern estatal inicie els tràmits per a regular la protecció dels aqüífers, per a evitar futures agressions a l'aqüífer del Maestrat.

A més, des de Compromís en Els Ports i el Maestrat, es remetran mocions contra el ‘fracking’ a tots els municipis d’aquesta comarca que es van posicionar a favor d’aquesta tècnica o que van condicionar el seu vot a les conclusions de la Mesa Tècnica.

next