Diari La Veu del País Valencià
Sueca – El Casal Jove exposa fotografies agrícoles de López-Egea
Ahir a la vesprada va tindre lloc la inauguració de la primera de les exposicions que oferix el Casal Jove de Sueca, una mostra de 22 fotografies agrícoles antigues realitzades per Miguel Ángel López-Egea. “En estes fotografies es poden contemplar treballs ja desapareguts en la nostra agricultura. La gran majoria contenen imatges del cultiu de l’arròs, però també hi ha altres com el de la taronja o algunes hortalisses, a més d’algunes fotografies sobre caça i pesca”, ha explicat Eugeni Alcañiz, membre del Consell de la Joventut, organitzador de l’exposició.

A l’acte d’inauguració van assistir l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el regidor de Cultura, Josep Navarro; la festera major de Sueca, Ana Belén Ortells, i la seua cort d’honor, així com familiars de López-Egea, entre altres.

“Fa ara un any, per a celebrar La route dels princes, una competició de trimarans entre València i Plymouth (Anglaterra), es van muntar diverses exposicions de fotografies antigues. Una d’elles és la que podem vore ara en el Casal Jove”, ha explicat Alcañiz. Les fotografies es van traure del fons de les més de 48.000 que la família del fotògraf va donar a la Biblioteca Suecana.

Es va triar este fons per la facilitat i rapidesa a l’hora de la consulta, gràcies als treballs de digitalització i indexació que han dut a terme els treballadors de la biblioteca, i per ser un dels bancs fotogràfics amb més imatges del món rural valencià.

“Amb esta exposició inaugurem una sèrie que anirà mostrant-se en el graner rehabilitat. Este espai servirà perquè els joves artistes de Sueca puguen donar a conéixer la seua obra”, conclou Alcañiz.

Comparteix

Icona de pantalla completa