Diari La Veu del País Valencià
Tormo (EU): “Exigim a Moliner que explique que passa a l’Escola Taurina
Tormo (EU): “Exigim a Moliner que explique que passa a l’Escola Taurina per a què el seu director dimitisca desprès de denunciar casos de presumpta corrupció”
El diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha presentat un escrit al registre de la Diputació de Castelló demanant al president Moliner, explicacions per les presumptes irregularitats comeses en l’Escola Taurina de Castelló. “Exigim saber que està passant a l’Escola Taurina per a què el propi director dimitisca després de posar en coneixement de Moliner un presumpte cas de corrupció. ”.

Tormo informa que el dia 29 de juliol de 2013, amb registre d’entrada 2013-F-RC-24453, l’anterior director de l’Escola Taurina, Juan Cordones, va adreçar un escrit a Moliner denunciant una presumpta trama de corrupció a l’Escola Taurina de Castelló, demanant que el president de la Diputació investigara i depurara responsabilitats. El fets denunciats pareix ser que van ocórrer durant el període en què va ser director, Don Rufino Milian. “Considerem fets molt greus que el mateix director de l’Escola Taurina en aquells moments, posara en coneixement de la institució provincial la comissió d’un fets que poden ser constitutius de delicte, segons les seues pròpies paraules. Estem davant d’un fet excepcional que no pot ser passat per alt”.

“A més, a la resposta que Moliner va donar al director de l’Escola Taurina, amb registre 2013-S-RC-16591, es desentén del problema, es nega a investigar els fets i emplaça al denunciant a portar aquets fets que poden ser constitutius de delicte davant de l’autoritat jurisdiccional”, critica el representant d’esquerres, “estem davant d’una omissió flagrant del seu deure com a President de la Diputació. Recordem a Moliner i al diputat responsable de l’escola que segons l’article 408, l’autoritat o funcionari que, faltant a l’obligació del seu càrrec, deixara intencionadament de promoure la persecució dels delictes de què tinga notícia o dels seus responsables, incorrerà en la pena d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps de sis mesos a dos anys”.
Tormo afirma que és necessari posar llums i taquígrafs sobre tot aquest assumpte, “l’opacitat ha sigut una senya d’identitat en tot el relacionat amb la Diputació de Castelló, demanem a Moliner que done la cara i ens informe de què està ocorrent dintre de l’Escola Taurina, organisme que rep 177.370 euros de les arques públiques i en la qual, segons la denúncia presentada per l’exdirector, podrien estar realitzant-se conductes constitutives de delicte”.

Per a finalitzar, el parlamentari ha recordat que la denúncia presentada recentment davant de la Fiscalia de Castelló, incloïa compres d’ampolles de vi de 87 euros i viatges poc justificables a càrrec del pressupost de l’escola taurina. “Segons la pròpia diputació dels 177.370 euros, 154.800 es gasten en despesa corrent, bens i serveis, despesa que volem que es justifique, donat l’anterior informació, no ens agradaria descobrir que es gasten aquests diners en comilones, viatges i begudes”.

EUPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa