Diari La Veu del País Valencià
Compromís recolza el dia de l’orgull LGTB
DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE COMPROMIS DE SUPORT MUNICIPAL AL 28 DE JUNY, DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTB+
Enric Nomdedéu, com a portaveu de Compromís, i d’acord amb l’article 84 del Reglament Orgànic del Ple i de les seues Comissions de l’Ajuntament de Castelló, proposa l’adopció de la següent:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

El 28 de juny de 1968 es van succeir diverses revoltes a Stonewall (EUA) per denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTB+. Des de llavors, les organitzacions socials commemoren a tot el món l’Orgull LGTB+, per reivindicar els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

Les LGTBfòbia, lluny de desaparèixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d’oci i treball, i fins i tot, les administracions i serveis públics. Aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, on els drets de totes les persones, i especialment les més estigmatitzades socialment, trontollen constantment. De nou, aquest 28 de juny, cal un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB+.

Cal un reconeixement explícit a tots aquells sectors vinculats a les lluites socials, per ser els i les màximes responsables que ara mateix hi haja certs drets reconeguts a les persones LGTB+, com també de l’existència d’iniciatives municipals, comarcals, de País o de qualsevol altre àmbit, que busquen representar un compromís amb la lluita col·lectiva per la igualtat i la llibertat real d’aquestes persones.

Encara que l’any 2005 es produí una modificació del Codi Civil, pel matrimoni entre persones del mateix sexe i que s’hagen aprovat lleis com l’anomenada “Llei d’identitat de gènere”, queda molt de camí per recórrer, i així ho demostren per exemple les estadístiques de violència a les aules o la discriminació als llocs de treball, entre moltes d’altres que les associacions LGTB+ i de drets humans posen de manifest amb les seves reivindicacions.

Per tant, i a proposta del Grup Municipal de Compromís, el Ple de l’Ajuntament de Castelló acorda:

  1. Denunciar explícitament l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia, així com expressem el nostre compromís concret des de tots els àmbits de la nostra actuació institucional en la posada en marxa de mesures per eradicar aquesta xacra social.
  2. Sol·licitar al govern de l’Estat que promoga la despatologització de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats.
  3. Expressar el nostre desacord contra les retallades socials, especialment aquells referits a la prevenció i el tractament del VIH, i sobretot, en el cas de les persones migrants.
  4. Reivindicar una educació pública, laica, de qualitat i que atenga la diversitat com a requisit mínims per crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància.
  5. Col·laborar activament, mitjançant polítiques públiques en els termes en què estiga previst legalment, en la defensa de la diversitat familiar, lluitant contra qualsevol tipus de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals, tant materialment com simbòlicament.
  6. Donar suport de manera activa a l’associacionisme LGTB+, especialment entre la joventut, així com atendre les seues demandes i propostes de forma real i activa.
  7. Dotar una partida pressupostària per a la lluita contra la LGTBfòbia.
  8. Mostrar visiblement el nostre compromís amb les reivindicacions LGTB+ penjant la bandera arc iris al balcó de l’Ajuntament el dia 28 de juny.
  9. Enviar còpia aquestos acords per tal que en tinguen constància i actuen en conseqüència a les conselleries d’Educació, Sanitat i Serveis Socials de la Generalitat Valenciana i als Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del Govern Espanyol.
Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa