Diari La Veu del País Valencià
Un centenar de pel·lícules es projectaran en el CIM-Sueca
100 pel·lícules formen part enguany de la programació del festival de cine de baix pressupost CIM-Sueca 2014, conegut també com el festival de cine de merda. Després de tres anys, el certamen canvia el seu format i amplia a 10 el dia de projeccions. Així, el Centre Municipal Bernat i Baldoví i el Casal Jove acolliran els passes dels curts i llargmetratges entre el 25 de setembre i 5 d’octubre, dia en que es durà a terme la cerimònia de lliurament de premis.

El cinema internacional de Merda ha triat 21 llargmetratges i 79 curts, d’entre quasi 900 treballs rebuts de pràcticament tot el món. Dels 21 llargmetratges 11 són estrenes a l’estat espanyol. A més, el CIM projectarà 29 pel·lícules europees de fora d’Espanya, 10 americanes i 7 del continent asiàtic. L’últim dissabte del festival hi haurà una sessió sorpresa, on es farà un homenatge a les pel·lícules de molt baix pressupost dels anys 90.

Com en les edicions anteriors, el festival aposta per donar cabuda a totes eixes produccions que per la seua temàtica o pels seus escassos mitjans tècnics, no són fàcils de projectar en altres certamens. Els organitzadors del CIM aseguren que encara que algunes d’estes pel•lícules no es poden quailificar com a “bones” la diversió està asegurada, no només per la projecció, sinó per tot el que passa al pati de butaques. Durant estos 10 dies està permés cridar, esbroncar o fer qualsevol tipus de comentari en veu alta dins la sala.

Enguany es repartiran 1650 euros en premis. De fet, es premiarà el millor llargmetratge, el millor curtmetratge, la millor peça inferior a 3 minuts de durada, el premi del públic i un premi a la pel•lícula més destrellatada.

L’entrada no està recomanda per a menors de 13 anys i algunes sessions són per a majors de 18 anys. La programació ja pot consultar-se a la web www.cimsueca.com

https://www.facebook.com/cimsueca

Comparteix

Icona de pantalla completa