Diari La Veu del País Valencià
L’acord en Istobal posa fi a les mobilitzacions a l’Alcúdia
RedactaVeu / l’Alcúdia

Després de cinc dies d’aturs de quatre hores, que estava previst que s’allargaren fins al 31 de juliol, i després de la mediació dilluns passat en el Tribunal d’Arbitratge Laboral que va finalitzar sense acord, la fermesa dels treballadors en les seues mobilitzacions ha aconseguit modificar la proposta inicial de l’empresa Istobal. Els més de 400 treballadors d’aquesta empresa de l’Alcúdia, dedicada a la fabricació de màquines de llavat per a automòbils, ratifiquen el preacord aconseguit.

L’acord permetrà reduir els 42 acomiadaments, ja que 15 treballadors seran resituats en altres llocs dins d’Istobal i altres 11 es recol·locaran en empreses proveïdores en les quals s’ha externalitzat la producció. El nombre pot veure’s reduït, a més, perquè l’empresa oferirà als seus empleats baixes voluntàries i, les persones de més edat, tindran la possibilitat d’acollir-se a un pla de rendes personalitzat que els permeta jubilar-se. Les indemnitzacions pactades són de 33 dies i 18 mensualitats. També estableix una clàusula de tornada que suposa un compromís per part de l’empresa per a reincorporar les persones que ha acomiadat si en un futur s’amplia la plantilla.

El secretari general de la Federació d’Indústria de CCOO PV, Javier Galarza, ha mantingut una reunió amb la direcció per a posar en valor l’acord, després de la celebració de l’assemblea de treballadors, en la qual s’ha ratificat per unanimitat. Galarza considera que la voluntat negociadora del comité d’empresa, majoritari de CCOO, ha possibilitat forjar un pacte que redueix substancialment la pèrdua d’ocupació. A principis de setembre està prevista una reunió entre comité i empresa per a definir el futur de la planta.

Comparteix

Icona de pantalla completa