Diari La Veu del País Valencià
Els BIC dels bous al carrer només busca enfrontar la ciutadania
Ali Brancal: “La declaració sobre els BIC dels bous al carrer només busca enfrontar a la ciutadania”.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha recordat que l’expedient de declaració de BIC dels bous al carrer ja es va paralitzar per la falta d’informes favorables d’òrgans consultius de la Generalitat, i que res no ha canviat des d’aleshores.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha declarat avui que “la declaració institucional del PP demanant tornant a començar el procés per declarar els bous com a BIC no té cap més sentit que enfrontar la ciutadania. Trobem absolutament innecessari començar de nou l’expedient de declaració com a BIC dels bous de carrer”.

Ali Brancal ha explicat que “no només no és un sector que ara mateix còrrega perill, sino que, a més a més, l’ajuntament de Castelló no té cap competència en el tema. Creiem que l’equip de govern del PP no està donant tota la informació del que suposaria declarar BIC les festes dels bous al carrer”.

La regidora de Compromís ha apuntat que “no entenem l’interés del PP en iniciar una acció que pot acabar amb les festes tal com ara es conceben. Si es declarara BIC, caldria establir una sèrie de normatives restrictives en les festes que encara podrien perjudicar els col·lectius festers. En aquest sentit, volem recordar que la Convenció de la Unesco sobre el patrimoni immaterial de 2003, ratificada per l’Estat espanyol, manifesta que les festes i tradicions han d’ajustar-se a les pautes de les societats avançades. I és ja un fet acceptat el reconeixement dels drets dels animals. De fet, cal recordar que els informes de què disposa la Generalitat, i que van ser motiu de la paralització de l’anterior expedient, ja parlaven de la substitució de l’animal per representacions d’animals. En aquella ocasió la Generalitat no va ser capaç d’aconseguir els suficients informes d’òrgans consultius a favor de la declaració i res no fa semblar que ara vaja a aconseguir-los perquè la situació no ha canviat”.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa