Banc de València preveu tancar el 90% de les 360 oficines

Brussel·les també ha exigit una reducció del 50% dels 1.613 treballadors actuals
17 gener 2013 01:00h
Europa Press / País Valencià

Banc de València preveu tancar el 90% de les vora 360 oficines que componen la seua xarxa actualment, fins a quedar-se amb unes 35 sucursals, dins de les condicions imposades per Brussel·les per a la venda de l'entitat nacionalitzada a CaixaBank. Prèviament, ja s’han tancat 67 oficines, la majoria a Catalunya, la Rioja, Aragó, Andalusia i Balears, i algunes, molt poques, al País Valencià.

Segons han assenyalat fonts sindicals, esta és ʹuna altra de les exigènciesʹ de la Comissió Europea incloses al ʹdocument confidencialʹ relatiu a esta operació, que també requeria una reducció del 50% dels seus 1.613 treballadors actuals.

De fet, els sindicats han conegut estes dades arran de la recepció de la documentació relativa a l'ERO acordat per a un màxim de 890 treballadors, ʹmés de 2.000 folisʹ que els van lliurar este dimarts dins del període de consultes que finalitza el 15 de febrer.

Banc de València ja va emprendre l'any passat un expedient que va afectar 360 treballadors, "la majoria prejubilacions a partir de 58 anys i mig i la resta, baixes incentivades". Tot i això, segons les mateixes fonts, esta setmana s'han conegut ʺels 51 forçosos restants, acomiadaments que han recaigut en gent que no s'ho esperava".

Des de la representació sindical asseguren que la seua preocupació principal ʺsón els treballadors" de l'entitat i subratllen, en este sentit, que hi ha en plantilla "170 persones majors de 55 anys i altres 160 d'entre 50 i 55 anys".

"El que ens preocupa és la plantilla", insisteixen les mateixes fonts, els qui apunten que ʺeste segon expedient afectarà sobretot els serveis centrals del banc i demanen que s'indemnitze a qui decidisca eixir del projecte i que la resta de treballadors s'incorporen a La Caixa, tot i que siga en altres condicions".

Banc de València va comunicar dimarts passat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'ERO pactat amb els sindicats, dins de la reestructuració que s'emprendrà de manera "ordenada, planificada i consensuada" amb els representants de la plantilla.

Esta ʹracionalització de l'estructura del bancʹ es porta a terme com a conseqüència del pla aprovat tant per Brussel·les com pel Banc d'Espanya. El València ha rebut 4.500 milions en ajudes procedents de la línia de crèdit de la UE. A final de novembre, el FROB va adjudicar esta entitat a CaixaBank per un euro, després d'un desemborsament per part de l'organisme dependent del Banc d'Espanya de 4.500 milions mitjançant un augment de capital.


 
next