Sueca - Homenatge a Tomás Catalán en el desé aniversari de la seua mort

18 setembre 2014 01:00h

El 18 de setembre de 2004, Tomás Catalán Simó, policia local de Sueca, moria en acte de servei a l’atendre la crida d’una víctima de violència de gènere. Una vegada més, com vénen fent durant tots estos anys, els seus companys, junt a la Regidoria de Seguretat Ciutadana, han organitzat una sèrie d’actes per a rendir-li un emotiu homenatge en record a la seua persona. “Anem a realitzar una marxa a peu pel cordó del riu Xúquer fins al cementeri de Fortaleny, lloc on descansen les restes de Tomás. Allí, després de guardar un minut de silenci, depositarem un ram de flors. Per als que vam coincidir amb ell treballant, i vam poder conéixer-li més de prop, és molt important i emotiu realitzar estos actes tots els anys”, ha explicat Salvador Granell, un dels seus companys.
 
L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª  José Sarrió, han volgut sumar-se també a esta marxa a peu fins al cementeri per a rendir-li el seu homenatge i reconeixement. “És molt important realitzar este acte perquè quede constància que els companys de la Policia Local, la regidora, l’alcalde, l’Ajuntament... no oblidaran mai la persona de Tomás, ni la seua labor, ni el fet que es deixara la vida en un acte de servei, en un acte de defensa de les dones; un gravíssim problema que encara no hem pogut eradicar i que ressalta encara més el seu treball, ja que morir per defendre una dona no té comparació”, ha expressat Sarrió. “No podem oblidar una persona com Tomás, ni tampoc la perillositat a què s’enfronta la Policia Local diàriament en el seu treball. Els policies locals estan per a ajudar els ciutadans i, inclús, poden deixar-se fins a la vida, i açò és digne de reconeixement. No hem d’oblidar que Tomás Catalán va donar la seua vida per ajudar al poble”, ha manifestat l’alcalde. 
 
 
Els actes continuaran esta nit. Els seus companys de la Policia Local de Sueca, l’alcalde, la regidora de Seguretat Ciutadana, resta d’autoritats, amics i veïns del municipi, acudiran sobre les 22.30, hora en què va ocórrer el tràgic succés, al carrer Alfons el Magnànim, junt a la placa col·locada en el lloc on va morir Tomás, per a rendir-li un emotiu homenatge.  


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next