Diari La Veu del País Valencià
Cultura convoca per primera vegada els Premis als llibres millor editats i als llibreters
Europa Press / València

L’objectiu dels guardons és propiciar una millora del llibre, així com incentivar iniciatives i activitats dels llibreters que contribuïsquen a la difusió del llibre i dels hàbits de cultura.

Les sol·licituds podran presentar-se en un termini de 15 dies naturals a partir de la publicació de la resolució al Diari Oficial valencià (DO). Els premis, que es tramitaran en règim de concurrència competitiva, tindran caràcter honorífic i distintiu i promouran la difusió dels editors i de les llibreries guardonades.

Dins de la primera modalitat, es concediran un total de quatre premis atenent als diferents formats d’edició, es distingeix així el premi al llibre millor il·lustrat i el premi al millor llibre, còmic, i llibre infantil i juvenil millor editat.

Podran optar al guardó tots els editors amb domicili al País Valencià. Poden presentar únicament una obra per modalitat d’edició, la producció de la qual siga comercialitzada a través de llibreries. Els llibres presentats han d’haver estat editats el 2012 i haver complit els requisits legals per a la seua difusió. Com a excepció, podran presentar-se reedicions de llibres sempre que aporten alguna variació o millora respecte a l’edició anterior.

Per a participar, ha de presentar-se la sol·licitud complimentada acompanyada d’un exemplar de l’obra i les dades del llibre i del candidat. Es valoraran favorablement la qualitat i innovació amb 4 punts, així com la correspondència entre el contingut i l’aspecte formal i l’impacte en el panorama editorial valencià amb un màxim de 3 punts.

Llibreria tradicional i la més innovadora

Dins de la segona modalitat, es concedirà un premi a la millor llibreria tradicional com a reconeixement a la seua trajectòria i qualitat i un premi a la llibreria més innovadora en el foment del llibre i la lectura.

Per això, ha de presentar-se la sol·licitud complimentada acompanyada d’una fitxa tècnica, material annex i una memòria que expose les raons en les quals es basa el mereixement de la candidatura, que en el cas del premi a millor llibreria tradicional, haurà de reflectir la trajectòria de la mateixa i la seua repercussió, i en el cas del premi a la llibreria innovadora, haurà d’assenyalar les iniciatives innovadores.

Els dos requisits es valoraran amb 3 punts, així com el foment de les dos llibreries en la comunicació i la cohesió cultural del territori. La màxima valoració, amb 4 punts, dependrà de la rellevància i interés que tinga el projecte en el foment de la cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa