Diari La Veu del País Valencià
Els valencians hem de decidir sobre els recursos que generem amb el nostre esforç

Arnau ‘cal generar consensos perquè els valencians decidim sobre els recursos que generem amb el nostre esforç’

La Secretària General d’Esquerra Republicana del País Valencià, Núria Arnau ha recordat avui “la nul·la bel.ligerància en la defensa d’un bon sistema de finançament per part del Partit Popular i el Consell de la Generalitat Valenciana. Ara, davant les eleccions autonòmiques tornen a fer veure que mantenen un pols amb el Govern Central, quan una vegada i una altra s’han limitat a ofrenar noves glòries a Espanya i a acatar decisions que atempten contra el benestar dels valencians i les valencianes”.

Arnau ha afirmat que “és cert i en això coincidim, en què el problema del finançament dels valencians és gravíssim i estructural. I és per això mateix, que la solució a la crítica situació financera de la Generalitat Valenciana no pot passar per crèdits i prèstecs que després hem de tornar amb escreix al Govern Central. Enlloc de solucionar l’espoli fiscal, Montoro ens usa per quadrar els seus comptes mentre perpetua la sagnia de diners que van a Madrid i no tornen”.

Arnau ha recordat que “el secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta ja ha advertit de l’exigència de noves retallades al País Valencià al mateix temps que s’ajorna sine die el nou sistema de finançament. Mai no en tenen prou tot i sabent de les greus conseqüències que provoquen a la ciutadania. Des d’Esquerra Republicana portem anys denunciant la situació d’espoliació que patim i que ens suposa la pèrdua de 6000 milions d’euros anuals. Creiem que cal un consens en el conjunt de valencianisme per denunciar aquesta situació i també per fer front comú per recuperar la gestió dels recursos que els valencians i les valencianes generem amb el nostre esforç. Només tenint la capacitat de recaptar i decidir com gestionem els nostres recursos, podrem bastir l’Estat Social i del Benestar que mereixem. La resta es limita a declaracions de cap de setmana. No és tracta de generar un problema valencià a Espanya, sinó de dotar de solucions estructurals i valencianes als problemes que ens afecten”

ERPV

Comparteix

Icona de pantalla completa