Diari La Veu del País Valencià
El ple de Benifairó de les Valls aprova una moció en defensa de Galmed
RedactaVeu / Benifairó de les Valls

El ple de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls, celebrat dijous 25 de juliol, ha aprovat una iniciativa d’Esquerra Republicana per intentar salvar els llocs de treball de la factoria Galmed de Sagunt. De fet, dimarts 23 de juliol, diversos membres de la formació política republicana es van reunir amb representats del comitè d’empresa per informar-los de la iniciativa.

La moció d’Esquerra Republicana, aprovada amb els vots a favor del PP i l’abstenció del PSPV, insta les diverses administracions a tractar d’arribar a un acord, fins a l’últim moment, amb la direcció de ThyssenKrupp sobre la base de la continuïtat de Galmed. En cas contrari, els republicans proposen que la Generalitat Valenciana i el Govern de l’Estat inicien les accions necessàries per a expropiar la factoria de Sagunt i cedir-la als seus treballadors amb la fórmula de cooperativa de treball associat.

En aquest sentit, el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana a Benifairó de les Valls, Joan Vea, ha argumentat que “amb menys de 8 dies perquè TyssenKrupp execute l’ERO que deixarà en l’atur vora 1.000 persones de la comarca, cal esgotar totes les vies per impedir que Galmed tanque”. Així, el regidor republicà ha explicat que la iniciativa d’Esquerra prioritza un acord entre les parts que assegure la continuïtat dels llocs de treball “per damunt de qualsevol altra solució”. Tanmateix, ha afegit Vea, “si l’acord no arriba, l’expropiació de Galmed i la constitució d’una cooperativa de treballadors pot ser una via que cal estudiar.

La iniciativa d’Esquerra Republicana aprovada a Benifairó de les Valls ha sigut també presentada a tots els pobles del Camp de Morvedre. “Es tracta de lluitar amb tots els recursos al nostre abast per impedir la deslocalització de Galmed, una peça clau en la indústria del Camp de Morvedre”, ha conclòs Joan Vea.

Comparteix

Icona de pantalla completa