Diari La Veu del País Valencià
Sueca col•labora en els rius de Limne
Diumenge passat, la Fundació LIMNE va organitzar en el nostre municipi una jornada de neteja de rius, en el marc de la campanya de neteja d’espais fluvials “Mans al Riu” que compta amb la col•laboració de la Regidoria de Medi Ambient i l’Associació Muntanyeta dels Sants. Esta campanya anual, que porta celebrant-se des de 2010, és una iniciativa de la Fundació Limne que té per objecte fer pública la situació i l’estat de conservació dels rius i riberes sobre els quals s’actua, fomentar la consciència ciutadana cap a la conservació dels rius i netejar de residus els entorns naturals en els quals s’actua.

En esta ocasió van voler estar presents la regidora de Medi Ambient, Manoli Egea, i el també regidor d’Agricultura, Dimas Vázquez. “La Regidoria de Medi Ambient prestarà sempre la seua col•laboració a este tipus d’accions tan importants per a conservar els nostres entorns naturals nets i en bon estat. Crec que és molt important conscienciar la població, sobretot, als més xicotets i hui hi ha hagut una gran afluència de xiquets en la Jornada”, va afirmar Egea.

En el transcurs de la jornada de neteja de rius es van omplir centenars de borses industrials de brossa amb residus urbans (plàstics, llandes, vidre, etc) i es van retirar altres objectes més voluminosos: pneumàtics, carros de supermercat, ombrel•les, cadires de platja, restes de llavadores i televisors, material electrònic, bateries de cotxe i altres estris que no haurien d’estar en el jaç fluvial. L’estimació global de pes recollit, entre borses i residus voluminosos, deixa la impressionant xifra de 4.815 quilograms retirats dels nostres espais fluvials entre Alcoi, Algemesí, Almassora, l’Alqueria d’Asnar, Asp, Betxí, Borriana, Canals, Chulilla, Elx, Enguídanos, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Sueca, Vila-real i Vilallonga.

Comparteix

Icona de pantalla completa