Diari La Veu del País Valencià
Valoracions del darrer Plenari de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida
El Ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’ Albaida aprovà el 23 de juny, amb el vot favorable del PP i el PSPV- PSOE que actuaren com la gran coalició, els nous Estatuts de la Mancomunitat on solament podran participar els alcaldes dels municipis de la comarca de la Vall d’Albaida. Aquestos nous estatuts laminen la participació de forces minoritàries com Compromís ( que solament compta amb tres alcaldies) i exclouen la participació d’ EU . EU fins l’aprovació dels nous Estatuts comptava amb representació a la Mancomunitat, ja que al plenari comptàvem amb dos consellers en relació a la representació atorgada per la ciutadania a les passades eleccions municipals. Malgrat que EU de la Vall d’Albaida presentà una esmena on s’oposàvem a aquesta mesura i proposàvem la formació d’un nou Consell Consultiu que suplira la manca de representació de regidors i regidores al plenari, la gran coalició PP-PSOE desestimà l’esmena, assegurant-se així el control absolut de la Mancomunitat.

En el darrer plenari s’aprovaren amb els vots favorables de PP, PSOE i Compromís les noves taxes per a la canera, EU es va abstenir en aquest punt ja que en l’anterior plenari de Pressupostos vàrem presentar una esmena ( amb data de 27 de març) on demanàvem el canvi d’usos de l’actual canera per tal de reconvertir aquesta en un refugi animal, amb el trasllat corresponent de les actuals instal·lacions als terrenys d’educació vial.

A més a més, per finalitzar el Ple, es va donar a conèixer la voluntat del President de la Mancomunitat què, amb l’excusa d’acomplir l’Auto del jutjat, donarà en el termini d’una setmana el permís necessari per al trasllat dels residus de la Planta de tractament de Ròtova aniquilant el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida front a l’oposició permanent d’ EU.

EUPV la Vall d’Albaida

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa