Diari La Veu del País Valencià
El Pla de jubilacions anticipades aprovat pel Consell “tenia els dies comptats”
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu socialista de Sanitat, Ignacio Subías, ha remarcat que, des del PSPV-, “exigim que la Conselleria prenga mesures pensant en la qualitat del sistema, i no exclusivament en l’estalvi”. Així s’ha pronunciat sobre el Pla de recursos humans de jubilació anticipada aprovat el passat 7 de juny per la Conselleria de Sanitat i, que ara, el Tribunal Superior de Justícia ha paralitzat, “ja que pretenia jubilar professionals de llarga trajectòria i dedicació, provocant un problema de qualitat en el sistema”.

Per al dirigent socialista, la “precipitació, falta de planificació i el mal fer de la conselleria, pensant sempre en l’estalvi però no en la rendibilitat social, l’ha portat a aprovar un pla de jubilacions que tenia els dies comptats”. En aquest sentit, ha recordat que a alguns dels professionals afectats per aquest pla de la Conselleria “se’ls havia signat un contracte de fins a cinc anys de pròrroga, però ara pretenien eliminar-los de colp”. Per açò, ha incidit que “era evident que açò no podia dur-se a terme i així ho ha considerat finalment el tribunal”.

“Exigim que reflexionen i prenguen mesures per al bon funcionament del sistema, al mateix temps que demanem respecte amb els professionals”. Sobre aquesta qüestió, ha subratllat que “algunes persones, amb 40 anys de trajectòria a les seues esquenes, simplement han rebut una trucada perquè passaren pel departament de personal per a signar la seua jubilació, sense més explicacions”, cosa que per al diputat socialista “és lamentable i demostra el respecte que té el PP amb els professionals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa