Diari La Veu del País Valencià
En tres anys de legislatura, Alonso no ha aplicat el reglament de participació ciutadana
Compromís denuncia que en tres anys de legislatura Alonso no ha aplicat el reglament de participació ciutadana

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha denunciat hui que “l’equip de govern de Mercedes Alonso no haja aplicat el reglament de participació ciutadana durant els tres anys que porta de legislatura, una mostra molt clara de que el PP tracta de silenciar les crítiques i no té cap voluntat de portar a terme pràctiques transparents”.

Mollà ha indicat que “en primer lloc, el govern local va suprimir els pressupostos participatius, una eina bàsica de democràcia participativa, i, al mateix temps, ha ignorat de manera sistemàtica els punts que es regulen al reglament impulsat per Compromís en l’anterior legislatura”.

La portaveu local ha destacat que “precisament este reglament va nàixer des del convenciment de que la implicació i intervenció de la ciutadania als assumptes públics locals contribueix a enfortir i aprofundir en el sistema democràtic i regula aspectes com l’atenció ciutadana, la transparència en la gestió, espais d’informació o el dret a les reclamacions”.

“Alhora, es concreten mecanismes pels quals la ciutadania pot fer propostes, com el dret a la iniciativa ciutadana, a la consulta popular, a l’audiència ciutadana o a la intervenció en els plens municipals”, ha afegit.

En este sentit, Mollà ha recordat que “portem des de 2011 reclamant estos drets ciutadans, però l’equip de Mercedes Alonso ha ignorat sempre estes peticions, una actitud del tot injustificable que només s’entén si este govern local té alguna cosa a amagar o té por a les crítiques ciutadanes”.

Compromís Alacant

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa