Diari La Veu del País Valencià
El PP vota en contra de retirar les plaques de Carlos Fabra ubicades a Cabanes
El PP vota en contra de retirar les plaques del delinqüent Carlos Fabra ubicades a Cabanes

El PP justifica el manteniment dient que no té la importància d’un carrer, i no pot explicar quines inversions va fer la Diputació en els llocs on figura la placa amb el nom de Fabra

El PP de Cabanes va votar ahir a les dos mocions que demanaven la retirada del nom de Carlos Fabra de diverses plaques instal·lades al municipi. Primer a la moció d’Units pel Poble-Compromís que es centrava en els casos concrets del poble, i després a una semblant del PSOE que demanava retirar plaques i carrers en genèric.
-Les dos propostes, van comptar sols en els dos vots favorables d’Units pel Poble-Compromís i un del PSOE.

-L’excusa de l’alcaldessa per mantindre aquestes plaques, era que no tenia la importància d’un carrer i que sols rememorava la fita. A la pregunta de quants diners havia invertit la Diputació en cada una de les actuacions on figurava el nom de Carlos Fabra, no van saber respondre ( en algun casos, aportacions ridícules i en altres inexistents, pagada majoritàriament amb diners de l’ajuntament).

TEXT DE LA MOCIÓ

En Cabanes, almenys en tres llocs com l’aula de lectura (biblioteca) el poliesportiu, o el centre polifuncional de la Ribera apareixerien noms de delinqüents segons la justícia, com és el cas de Carlos Fabra, obres que havia finançat majoritàriament l’ajuntament i no la Diputació. Aquestes plaques, se col·locaven sempre abans d’un període electoral.

La col·locació de plaques en les inauguracions, reformes o actuacions fetes per les administracions, on figura en la immensa majoria dels casos la data d’eixe acte, i els noms dels i les polítiques que en eixe moment ostentaven el càrrec de representació escaient ( consellers i conselleres, president de la Generalitat, alcaldes i alcaldesses,…etc), a pesar de ser un costum, no deixa ser una espècie de patrimonialització en la figura d’una persona del que ha estat una actuació normal inclosa en les atribucions i obligacions del càrrec com gestor i gestora públic, i pagada sempre amb diners de tots i totes , i no del polític o política de torn; atribuir-se mèrits i personals per un esforç col·lectiu, és més que qüestionable

A banda d’aixó, en casos con el de Carlos Fabra, expresident de la Diputació, condemnat per la justícia, embruta el nostre poble amb plaques que no mereix, atribuït-se personalment el fer obres públiques pagades entre tots i totes, cosa que és insultant a la pròpia ciutadania.

L’ajuntament de Benlloch, a la Plana Alta, ha estat capdavanter en donar resposta a este fet i ha ordenat la retirada de totes aquelles plaques, on per exemple, apareguera el nom l’expresident de la Diputació, Carlos Fabra, o de l’ex conseller Rafael Blasco.
Per això es presenta la següent moció

Primer: L’ajuntament de Cabanes acorda regular l’ús de la col·locació de plaques commemoratives de finalització d’obres pagades amb diners de tots i totes, evitant un atribució patrimonialista del gestor o la gestora política de torn.

Segon: Les L’ajuntament de Cabanes acorda retirar de totes les dependències públiques, aquelles plaques commemoratives on figure el nom de persones gestores o representats polítics condemnats per corrupció o frau a l’hisenda pública ( biblioteca, poliesportiu, centre polifuncional de la Ribera, o allò on apareguen polítics condemnats), Igualment, en es retirarien en el futur les plaques en el cas de que es condemnen a polítics ara imputats o que puguen ser condemnats en el futur.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa