Diari La Veu del País Valencià
Els 63 centres de música pateixen un col·lapse que afecta a 1.200 treballadors i 10.000 alumnes
RedactaVeu / València

Aquesta entrevista serà una continuació de la mantinguda amb Manuel Tomás, director de CulturArts, fa dos mesos, on li van exposar la greu situació dels centres de música i conservatoris municipals pels impagaments i la brutal retallada del 73% en el finançament de 2013 respecte a 2009.

Tomás va assegurar que la conselleria farà un “esforç pressupostari” que augmentarà el finançament d’1,4 milions assignat en 2013 encara que no va donar data per a efectuar els pagaments pendents. Fecemac espera que a aquest avanç li seguisca una major concreció i sensibilitat que contribuïsca a una comunicació més fluïda per a dialogar sobre totes les propostes i projectes relacionats amb aquests centres educatius sense ànim de lucre.

Per açò, va acceptar la invitació de Tomás per a participar en un grup de treball per al desenvolupament d’un model i planificació dels ensenyaments musicals.

El 12 de juny Fecemac-CV va reclamar a la conselleria d’Hisenda i Administració Pública el pagament pendent i va enviar una sol·licitud urgent de reunió al conseller Juan Carlos Moragues davant el col·lapse econòmic que pateixen 63 centres amb 1.200 treballadors i 10.000 alumnes.

Fecemac ve reivindicant un finançament adequat i sostenible per a aquests centres d’educació musical reglada i pretén sensibilitzar a l’administració i a l’opinió pública de la labor que realitzen.

Comparteix

Icona de pantalla completa