Diari La Veu del País Valencià
Compromís diu no a gastos innecessaris de viatge de regidors
Venim insistint al llarg d’esta legislatura que les despeses del pressupost municipal han de ser justificades i totalment necessàries. Pensem que no hi ha un control en determinades àrees i que s’està produint un malbaratament dels diners públics. Aquesta és una de les nostres tasques, la de fiscalització de la tasca de l’equip de govern, i quan considerem que les coses no es fan bé, és el nostre deure denunciar-les.

La primera tinent d’alcalde i la regidora de turisme se’n van al juliol a Minsk, Bielorússia, a acompanyar un grup de dansa de Santa Pola que actuarà al Festival Internacional de Dansa d’aquest país. La proposta de despesa de diners públics és de 2500 €.

Aquesta despesa ens sembla totalment innecessària i indecorosa, no creiem que aporte res ni a l’ajuntament ni al turisme de Santa Pola. És de sentit comú que s’eviten aquests gastos quan tots els membres de la corporació municipal estem plantejant-nos a diari com ajudar a les persones víctimes d’una crisi econòmica, la solució de la qual s’ha estat i s’està injustament carregant sobre les esquenes de les persones més desfavorides.

Ja hem dit “NO”, i hem votat en contra moltes voltes, als gastos en fires de turisme per parèixer-nos excessius per als temps en què vivim, i pels nous mitjans tècnics de què disposem per a promoure l’arribada de persones d’altres ciutats o països al poble a passar les seues vacances, mitjans tècnics que haurien de valdre per a evitar despeses supèrflues.

Però aquest viatge a Bielorússia no és fa ni tan sols per a assistir a una fira, sinó a un festival de dansa, sense dubte molt important per als participants i per al turisme del país receptor, però sense sentit per a dos membres de la corporació municipal de Santa Pola, que millor farien dedicant els diners previstos a qualsevol de les múltiples desigualtats socials pendents de solució, com una mostra més de la sensibilitat vers les persones necessitades que tota la corporació no només ha de sentir, sinó també mostrar amb actes concrets i amb tot el respecte del món.

Compromís per Santa Pola

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa