Diari La Veu del País Valencià
Punxa i Coeter II es coronen en la Lliga de raspall
RedactaVeu / Bellreguard

La partida que decidia el títol fou un duel espectacular i emocionant, de dues hores de durada, on els dos equips es van deixar tot el seu joc sobre les lloses. El trio va guanyar la reballà i se’n va anar al dau per a tenir la primera treta a la mà. La tàctica els va eixir bé, i sumaren el primer joc, encetant així una tendència de domini dauer que es mantindria fins l’iguals a 15.

Els dos veterans mitgers, Coeter II i Moro, van portar el pes del joc dels seus equips. Tot i això, cap a la part final, van cedir protagonisme als seus companys. A Bellreguard van agradar les magnífiques prestacions de Pepe, brau i encertat en quasi totes les accions, però també les de Punxa, que va aconseguir tretes directes en moments clau, i també la capacitat rematadora de Xoto, que va castigar la parella quan no podien evitar-lo.

La final va tenir de tot, grans quinzes, vals guanyats, vals perduts, moments de màxima tensió, i una sèrie d’intercanvis entre Coeter II i Moro que van fer esclatar l’olla a pressió en la qual es va convertir el trinquet de la localitat de La Safor.

El moment decisiu es va produir quan Punxa i Coeter II sumaven el seu primer joc del rest, que significava, a més, el 20-15 i passar al dau. En aqueix últim parcial, Pepe i els seus van aconseguir val net al seu favor i pareixia la inevitable igualada a 20. Però la parella no li va perdre la cara al joc i va lluitar fins el final per aconseguir el definitiu 25-15 que els atorgava el títol de campions.

La nit de pilota valenciana fou completa al trinquet de Bellreguard, que va obrir la seua activitat amb la final de juvenils, amb Ian, Ricardet i Martín que van superar per la mínima (25-20) a Pablo, Borja i Héctor.

Van presidir les finals el diputat Provincial, Salvador Enguix, acompanyat a la galeria per l’amfitrió, l’alcalde de Bellreguard, Jaume Ascó, i altres batlles com el de La Llosa de Ranes, Evarist Aznar, el de Simat de la Valldigna, Sebastià Mahiques, o el de Piles, David Morant, a més del president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan, i el director de Frediesport, Alfredo Hernando ‘Fredi’.

Comparteix

Icona de pantalla completa