Diari La Veu del País Valencià
El PP vota en contra de donar una solució global a l’IBI
De nou, el PP va actuar com oposició de l’oposició. A la proposta de moció presentada pel grup municipal d’Units pel Poble-Compromís per buscar una solució global a una pressió tributària en tot el terme abusiva. Aquesta moció que es va presentar abans de fer-se públic la sentència de Tribunal Suprem que creava precedent i negava la possibilitat en Badajoz de cobrar IBI urbà a sòl que no estava urbanitzat, però aquesta sentència, reforçava encara més la idea de la moció.

El PP va votar en contra de la moció dient que ells ja havien presentat, després d’enregistrar-se la moció, un escrit a Cadastre demanant una revisió de la ponència de valors d’alguns del PAIS del municipi. En la seua defensa del seu vot negatiu, des del PP es va mentir reiteradament al dir que des d’Units sols ens havíem preocupat per la situació d’un dels PAI ( el Marina d’Or Golf), quan s’han presentat desenes de mocions demanat solucions tant a l’IBI com demés impostos, i per a tots els projectes urbanístics amb problemes.

La suposada carta de l’equip de govern a cadastre no va ser facilitada en cap moment, convertint-se en un acte de fe creure la seua existència, i del que s’ha enviat a premsa, sols es parlava de casos puntuals i no per a tot el municipi.
Des d’Units es va recordar que són molts els projectes aprovats i no desenvolupats i que els canvi anunciats com en la no tributació de les plusvàlues en els casos d’execució hipotecària, també farien necessari reestudiar tota la normativa tributària i urbanística municipal. El PP, va votar en contra d’aquesta moció

MOCIÓ PER RACIONALITZAR LA SITUCIÓ URBANÍSTICA I TRIBUTÀRIA AL POBLE

En plena època de bogeria urbanística, al llarg i ample del nostre terme municipal va proliferar la creació de PAIs, urbanitzacions i polígons industrials que no van arribar a fer-se, o han quedat a mig fer.

Des de fa anys, els veïns estan pagant un IBI com si es tractara de sòl industrial o urbà en ple rendiment, a pesar de les vicissituds que han vingut patint aquests projectes, que fa que a hores d’ara, molts d’ells no tinguen la més mínima garantia ni possibilitat de dur-se endavant, més, quan hi ha amples zones urbanitzades on ningú ha edificat al nostre terme municipal.

El PAI Marina d’Or Golf ( anul·lat dos cop pel TSJ i amb l’empresa en concurs de creditors) l’S10 ( amb l’empresa adjudicatària en concurs i sense ningú interessat en urbanitzar-lo, l’S-7 en el seu limbus continu… , l’S3 on la promotora hauria demanat la resolució del programa, el PAI Torre la Sal, amb la polèmica concessió o no de la pròrroga per finalitzar les obres.

A pesar d’aixó, des de l’equip de govern s’ha vingut negant la possibilitat de buscar solucions en les ordenances de l’IBI o mesures semblants, per minimitzar la pressió fiscal sobre els veïns, al fer-los pagar uns impostos que no es corresponen amb el valor real de les seues propietats.

Entre les mesures que es podrien aplicar, estaria el d’una modificació de l’ordenança de l’IBI aplicar coeficients d’ineficabilitat temporal en les zones no desenvolupades, o estudiar si és possible revertir la catalogació del sòl al seu estat anterior .
Per tot aixó, es proposa al ple de Cabanes la següent proposta d’acord:

PRIMER: El Ple de l’ajuntament de Cabanes acorda la creació d’una comissió de treball participada per tots els grups municipals on s’estudi un per un els PAIs i polígons no desenvolupats o paralitzats, per tal de buscar en cada cas la mesura adient per evitar l’actual sangria tributària als veïns afectats.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa